Nyomdaszag
2018-04-03 11:51:30

6 szórakoztató regény, amit el kell olvasnod – Áprilisi (könyv)kivirágzás 3. rész

Tovább
#művészet (18)#film (41)#Harry Potter (10)#vers (61)#életrajz (35)#Kertész Imre (2)#szépirodalom (169)#erotika (33)#Leonardo Da Vinci (1)#Nobel-díj (6)#pályázat (11)#Paulo Coelho (4)#ajándékkönyv (1)#horror (26)#humor (24)#életmód (34)#Danielle Steel (1)#romantikus (89)#gasztronómia (6)#Spiró György (4)#Gárdonyi Géza (1)#történelmi regény (54)#young adult (83)#thriller (5)#krimi (99)#gyerekkönyv (61)#irodalmi díj (41)#Esterházy Péter (7)#Karl Ove Knausgård (4)#Krasznahorkai László (5)#popkultúra (4)#előkészületben (1)#Grecsó Krisztián (6)#Tony Wolf (1)#Neil Gaiman (1)#búcsú (4)#szórakoztató (117)#dráma (14)#William Shakespeare (3)#zene (18)#kreatív írás (6)#Tóth Krisztina (8)#színház (23)#Dragomán György (2)#J. K. Rowling (1)#TV-sorozat (11)#történelem (24)#sci-fi (101)#fantasy (90)#ünnep (2)#Nicholas Sparks (4)#könyvesbolt (6)#könyvesek (7)#Dante (1)#klasszikus (2)#Bíró Szabolcs (7)#ismeretterjesztő (43)#Szécsi Noémi (4)#Bánffy Miklós (2)#Johanna Basford (1)#Karinthy Frigyes (1)#Erdős Virág (1)#Kondor Vilmos (1)#Stephen King (6)#Millenium-sorozat (2)#Szabó Magda (6)#kiállítás (16)#Edgar Allen Poe (1)#mese (29)#útikönyv (3)#George R. R. Martin (2)#Trónok harca (4)#Balázsy Panna (2)#Szandra és a 3.b (2)#holokauszt (4)#konferencia (1)#színező (2)#fotó (16)#sikerlista (17)#politika (32)#képregény (10)#fesztivál (1)#rendezvény (70)#Daniel Kehlmann (8)#Szurovecz Kitti (2)#feminizmus (1)#könyvritkaság (1)#Konrád György (1)#pszichológia (17)#családregény (3)#sport (1)#természet (3)#Lakatos Levente (4)#vallás (5)#Budapest (5)#ezotéria (3)#Arany János (3)#Parti Nagy Lajos (1)#steampunk (6)#Jodi Picoult (8)#Nyáry Krisztián (3)#Bartis Attila (5)#filozófia (3)#Élet és Irodalom (10)#igaz történet (1)#könyvtár (1)#József Attila (2)#Költészet Napja (1)#e-könyv (1)#Könyvfesztivál (8)#Vámos Miklós (2)
Nyomdaszag
2018-03-29 10:33:44

A miheztartás végett – Görög Ibolya új könyvéről

Tovább
Beleolvasó
2018-03-02 13:14:07

Sose vegyél fel papucsot a munkahelyeden!

Tovább
Egy perc vers
2018-03-28 10:34:52

„És szél támad. És fölzeng a világ.” – Pilinszky János: Harmadnapon

Tovább
Gyerekek
2018-03-23 12:57:46
Tovább

9 új gyerekkönyv húsvétra

A csokinyuszi hamar elfogy, ellenben egy jó könyvvel akár életre szóló ajándékot adhatunk gyermekünknek. Az utóbbi egy évben megjelent kiadványok közül válogattunk nektek.

1. Sven Nordqvist: Ismered Pettsont és Finduszt? és Merre van Pettson?

A legkisebbeknek szól a népszerű norvég író pár oldalas lapozója. Egy-egy vidám történeten keresztül mutatja be a különös öregembert, a kandúrját és farmját. Az elsőből megtanulhatják a kicsik, hogyan és miből készül a palacsinta, a másodikből pedig az állatokat ismerhetik meg.

 

2.  Tony Wolf: Mesél az erdő
Ovisoknak ajánljuk Tony Wolf örökzöld meséit, melyekben az erdőben élő bájos állatokról, vidám törpékről találtok pár oldalas meséket. A szerző jellegzetes, gyönyörű illusztrációi mágnesként vonzzák a kicsik tekintetét, miközben a rövid történetek felejthetetlen élményt nyújtanak a gyerekeknek.

 

3. Vidám húsvéti fejtörők
Ez a könyv és egy csomag színes ceruza kiváló lehetőség arra, hogy iskolába készülő gyerekünkkel együtt töltsünk egy délután, melynek során nemcsak a közös tevékenység örömét tapasztalhatjuk meg, hanem elősegíthetjük a fejlődését is. Kisiskolásoknak is nagyszerű ajándék lehet, és talán ők már egyedül is boldogulnak ezekkel játékos feladatokkal.


4. Erwin Moser: Kokó és Kiri

Erwin Moser meséit ovisoknak, kisiskolásoknak egyaránt ajánljuk. Gyönyörű illusztrációk, varázslatos mesék várnak azokra, akik kezükbe veszik a könyveit. Ebben a kötetben négy mesét találhattok, melyek Kokó, a görbeorrú medve kalandjait mesélik el. Kokó nemcsak mágikus esernyőre és varázsszőnyegre tesz szert, hanem társra és barátokra is. A kötetről bővebben itt írtunk.

 

5. Udo Weigelt – Joelle Tourlonias: Mia és a macskamedve mesés kalandjai

A gyerekek fantáziája határtalan, az én kislányom, mikor megkérdezem tőle, hogy mi történt az óvodában, olykor hihetetlen történeteket mesél, melyben pónik, tündérek és egyszarvúak szerepelnek, viszont a tökfőzelékről és a délutáni alvásról szó sem esik. Udo Weigelt történetének főhőse is egy ilyen élénk fantáziájú kislány, akinek az egyik legjobb barátja Carlo, a plüss macskamedve. Nem csoda hát, hogy ebben a könyvben még az ágyelő is tud repülni, ráadásul az is kiderül, hogy került Carlo a mesék világából Miához.

 

6. Christian Tielmann: Berci és az éjszaka a sátorban

Berci bátyjával és apukájával fiús hétvégét tart, és kempingezni mennek a közeli tóhoz. Sajnos nem alakul minden úgy, ahogy tervezték, de szerencsére végül mindenre találnak megoldást. Fát gyűjtenek, tüzet raknak, a szabadban éjszakáznak, éjjelre alvóhelyet építenek, mint Robinson Crusoe. A könyv kisiskolásoknak, alsósoknak mesél családról, összetartásról, kitartásról és bátorságról, meg persze arról, hogy mindig van megoldás, ami sokszor viccesebb, mintha minden terv szerint történik.

 

7. Dagmar Hossfeld: Bori és a cserediák

Az általános iskolába hamarosan cserediákok érkeznek. A hatodikos Bori is szeretné, ha náluk lakhatna egyikük. Vajon szülei megengedik, hogy ő is befogadhasson valakit? Milyen lesz ez a lány? Megtalálják a közös hangot? Lesznek közös kalandjaik? Barátok lesznek? Minderre választ találtok a könyvben, mely kedves, szórakoztató olvasmány felsősöknek.

 

8. Piotr Socha: Méhek
„A karikatúraszerű, de ugyanakkor nagyon is alapos és minden részletre kitérő sajátos grafikák, és a tudományos, de ismeretterjesztő igénnyel megírt szövegek jól kiegészítik egymást.”
 – írtuk Piotr Socha csodálatos albumáról, ami valóban az idei év egyik leglenyűgözőbb gyerekkönyve. Nagyszerű ajándék az egész családnak.

 

9. Bencze Blanka: Pulcsiban alszom

Bencze Blanka könyve egy kicsit kilóg a sorból, mégis helye van a felsorolásban, hiszen hiába nőnek fel a gyerekek, olvasnivalóval azért érdemes továbbra is ellátni őket. Bencze Blanka, aki maga is tinédzser még, egy remek, fordulatos könyvet írt napjaink egyik problémájáról, mely sok fiatalt érint, a testkép- és evészavarokról. Persze a könyv elsősorban regény, mondhatni egy szerelmi történet. Egy fiatal lányról szól, aki szakítás után nem találja a helyét a világban, és örületes fogyókúrába kezd. A szerzővel készítettünk interjút, sőt a könyvbemutatón is ott jártunk.

Nyomdaszag
2018-04-04 10:24:29

6 könyv, hogy többet tudj a világról! – Áprilisi (könyv)kivirágzás 4. rész

Tovább
Nyomdaszag
2018-02-21 23:45:34

9 könyv, ami miatt várjuk a márciust

Tovább