14. nap otthon – Tom Clancy: A rettegés arénája

Az események sajnálatos következményeképp egyre többen kénytelenek otthon maradni, hogy saját lakásukból intézzék napi teendőiket. Ezért úgy döntöttünk, hogy napról napra összegyűjtjük nektek azokat a könyveket, amelyek segítségével könnyebben átvészelhetitek ezt az időszakot. A második hét végére egy elképesztő politikai krimit, az azóta klasszikussá vált szerző, Tom Clancy egyik fontos művét, A rettegés arénáját ajánljuk. A fordulatokban és akcióban gazdag cselekmény során az események a világ összes nagyhatalmát érintik, és egy soha nem látott nukleáris katasztrófa rémét vetítik előre.

A könyv ismertetője

Jack Ryan ügynök ezúttal minden eddiginél fontosabb megbízást kap. Az öbölháború véget ért, ám egy izraeli nukleáris fegyvernek nyoma veszett. Az új orosz elnökben gyanús, veszélyes embert lát az amerikai kormány, ezért ráállítják Jacket, hogy tartsa szemmel. Eközben azonban kiderül, hogy egy terroristacsoport szerezte meg a nukleáris robbanóeszközt, amit amerikai területen akarnak felrobbantani, majd az oroszokra hárítani a felelősséget, hogy ezzel világméretű konfliktust robbantsanak ki. Csak Jack Ryan képes megakadályozni a közelgő katasztrófát.
Egyedül Tom Clancy képes ilyen valósághű, drámai, ragyogóan mozgalmas cselekményt megalkotni, mint A rettegés arénájában felvázolt, eposzi méreteket öltő krízis. Jack Ryan – a Vadászat a Vörös Októberre, a Veszélyzóna, a Krízis és a Célkeresztben hőse – lélegzetelállító, bravúros katonai akcióval, csúcstechnológiai háttérrel és pszichológiai erővel tér vissza az olvasókhoz.

 

Idézet

„A film cselekménye egy nukleáris háború után játszódott, és egészen érdekfeszítő volt, csak ne lett volna olyan álmos. Pedig mostanában nem hajtotta túl magát, és mégis... Mégis elszenderült, és mint oly sokszor, az esti film ezúttal is belopta magát az álmai közé. Az agya úgy döntött, belülről nézi tovább a filmet, és ha már adott a lehetőség, akkor színesben. Jack egyik szerepbôl a másikba bújt. Fred Astaire Ferrariját vezette az utolsó, véres ausztrál grand prix-n. Aztán San Franciscóba hajózott a USS Sawfish, az SSN–623 fedélzetén (itt alvó tudata tiltakozott, mert a 623-as valójában egy másik tengeralattjáró, a USS Nathan Hale száma volt). Aztán jött a morzejel, s ott volt a kólásüveg a rolón, ami egyáltalán nem volt mulatságos, mert azt jelentette, hogy neki és a feleségének meg kell innia azt a csésze teát, amit nem akart megtenni, mert akkor fel kellett volna írni a babának azt a pirulát, amitől meghalt volna, és erre a felesége, aki orvos volt, nem tudta rászánni magát, ezért a felelősség ezúttal is rá hárult, mert mindig ő cipelte a vállán, és annyira sajnálta, hogy ott kellett hagynia Ava Gardnert a parton, és elhajózott a fiúkkal, hogy ha elérik úti céljukat, otthon haljanak meg, ahol az utcák konganak az ürességtől. Cathy, Sally és a kis Jack már mind halottak voltak, és erről ő tehetett, mert beadta nekik a pirulát, hogy ne valami sokkal rosszabb végezzen velük, de ez ostobaság volt akkor is, meg helytelen, még ha nem volt is más választása, és nem sokban különbözött attól, mintha pisztolyt fogott volna rájuk, és..." 

 

 

Olvasói vélemény

Igazából megtörténhetne, hogy terroristák tömegpusztító fegyvert robbantanak az Egyesült Államok területén? A CIA szerint legalább 20 ország – melyeknek csaknem fele Közép-Keleten és Dél-Ázsiában van – már rendelkezik tömegpusztító fegyverrel, vagy az ennek kifejlesztéséhez szükséges technológiával. Mi több, nyilvános adatokból tudni, hogy a hidegháború alatt több tízezer ilyen fegyver készült, melyek a kilövősíneken várakoznak. Egy nyilvános jelentés szerint a mai napig 164 szállítható robbanófejjel nem számoltak el. Mindehhez a szerteágazó politikai hálózatrendszerhez kerít egy hihetetlen fordulatos krimit Tom Clancy, aminek a legújabb kiadása hat évvel a szerző halála után látott napvilágot a Partvonal Kiadó gondozásában. 

 

 

mindennapkonyv.hu / Hajnal Dominik

 

A sorozat további cikkei

1. nap otthon – Bereményi Géza: Magyar Copperfield

2. nap otthon – Lee Child: Sohanapján

3. nap otthon – Angela Petch: A toszkán titok

4. nap otthon – Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet

5. nap otthon – A Manó Könyvek Klassz!-sorozata

6. nap otthon – Csigó Zita: Morzsaparty - Tudatos konyha - maradékok felhasználásával

7. nap otthon – Hofi megmondja

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér - Reggelire, ebédre, vacsorára

9. nap otthon – Maylis de Kerangal: Hozzuk rendbe az élőket

10. nap otthon – Kertész Edina: A milliomos szamár

11. nap otthon – Gabriel García Márquez: Az évszázad botránya

12. nap otthon – Park Dzsó-Szuk, Jon Szang-Ho: Vonat Puszánba - Zombiexpressz

13. nap otthon – Elizabeth Gilbert: New York lányai


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783432
Megjelenés: 2019-10-15
méret: 200 mm x 130 mm x 54 mm

Tom Clancy

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

A fordulatokban és akcióban gazdag cselekmény során az események a világ összes nagyhatalmát érintik, és egy soha nem látott nukleáris katasztrófa rémét vetítik előre.