Mán-Várhegyi Réka

Mágneshegy - ÜKH 2018


Kiadó: Magvető Kiadó
ISBN: 9789631436600
Megjelenés: 2018-06-04 12:00:00
méret: 123 mm x 184 mm
vásárlás ►
Börönd Enikő, harmincas éveiben járó szociológus, 1999 nyarán tér vissza New Yorkból Budapestre. Kutatni és írni akar, most mégis leblokkolt. Miért nem jutsz végre egyről a kettőre, Enikő? Az ugyancsak szociológus Bogdán Tamás, első generációs értelmiségi szakmai karrierje szárnyal. Viszonyt kezd a tanítványaival, kapcsolatba bonyolódik Börönd Enikővel. Lehet ennek jó vége? Az egyetemista Réka az értelmiségivé válás és a nőként való írás buktatóiról töpreng. Mi a megoldás?
Mán-Várhegyi Réka a Boldogtalanság az Auróra-telepen (2014) után ezúttal is nagy ívű tablót rajzolt. Párhuzamos vagy éppen egymást keresztező életek. Nézőpontok, amelyekből bárki látszódhat nevetségesnek vagy esendőnek. Érzékeny pillanatfelvételek sorozata, egyúttal súlyos állítás mindannyiunk tegnapjáról.


Könyvek a Könyvhéten, programok a Margó Fesztiválon.
Június 7-e és 11-e közt 89. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren. A könyvvásár kísérőprogramjaként szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel várja az érdeklődőket a 11. Margó Irodalmi Fesztivál június 6-a és 10-e között a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Olvass bele a Magvető újdonságaiba!
Ha nemcsak a könyvek címeit akarod megtudni, hanem egy kicsit meg is mártóznál a kötetek világában, akkor rohanj a Magvető Caféba vagy az Írók Boltjába, és szerezd be a Magvető Kiadó hat kis beleolvasóját!
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Kész anyagi csőd! – Összeállítottuk a könyvheti bevásárlólistánkat.
Hogy egyetlen könyvről se kelljen lemondanom, amire kíváncsi vagyok, már jó előre spórolni szoktam Könyvhétre. Azonban most, amikor összeállítottam az idei bevásárlólistámat, zavarba jöttem, mert annyi kiváló könyv jelenik meg, hogy úgy tűnik nem lesz elég a célra elkülönített pénzmag...
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Keresd a Könyvhéten és a Líra könyvesboltokban a Könyvklub Magazin új számát!
A magazin új számában olvashattok interjút Cecelia Ahernnel, kritikát Szilasi László Luther kutyái című regényéről és részletet Mán-Várhegyi Réka regényéből és Sir Edmund Hillary Mount Everest expedíció történetét elbeszélő, Pillantás a csúcsról című kötetéről. Mindezek mellett tájékozódhattok a legfrissebb megjelenésekről, és szokás szerint kedvezménnyel rendelhetitek meg a sikerkönyveket.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Könnyen magunkra ismerhetünk – Mán-Várhegyi Réka Mágneshegy című kötetének bemutatóján jártunk.
„Magamból indultam ki, nekem is meg kellett küzdenem az önbizalomhiánnyal, ahogy másoknak is. Az emberek többsége küzd ezzel, ezért azt gondoltam, miért ne írjak erről?” – vallotta be első, Mágneshegy című regénye kapcsán Mán-Várhegyi Réka a Margó Fesztivál negyedik napján. A szerzővel a könyvbemutatón a kötet szerkesztője, Turi Tímea beszélgetett.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Félévkor mindketten évfolyamelsők lettünk, talán ez lobbantotta lángra a szívét.” – Részlet Mán-Várhegyi Réka Mágneshegy című regényéből.
Vajon mi minden történhet egy női WC-ben egy tudományos konferencia alatt? Mán-Várhegyi Réka első regényéből ez is kiderül, amit az alábbi részlettel ajánlunk a figyelmetekbe.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Tudtad, hogy Mán-Várhegyi Réka a társírója cannes-i filmfesztiválon díjazott magyar filmnek?
A filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI az Egy napot, az idei mustrára kijutott egyetlen magyar filmet ítélte a legjobbnak Európa legfontosabb filmfesztiválján Cannes-ban. Most pedig a kassai filmfesztiválon Szamosi Zsófiának ítélték a legjobb női alakításért járó díjat a filmben nyújtott teljesítményéért.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Párhuzamos utazások – 6 könyv a vonatra.
Utazás közben a tájat egy idő után elunja a szem, ilyenkor jó, ha van egy könyv a táskákban. Most hat könyvet ajánlunk ehhez.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Feminista regény a Mágneshegy” – Interjú Mán-Várhegyi Rékával.
Mán-Várhegyi Réka első könyvének kéziratával elnyerte a rangos JAKkendő-díjat. A Boldogtalanság az Auróra-telepen az irodalom berkein belül sikerkönyv lett. Első regénye, a Mágneshegy az Ünnepi Könyvhétre jelent meg. A szerzővel írásról, irodalomról és feminizmusról beszélgettünk.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Krusovszky Dénes regényénél jobbat, finomabbat, gazdagabbat, inspirálóbbat nem olvastam még az idén” – Károlyi Csaba az Akik már nem leszünk sosemről írt az ÉS-ben.
Az Élet és Irodalom legfrissebb számában olvashattok Krusovszky Dénes és Mán-Várhegyi Réka új regényéről, de találtok benne interjút Aczél Gézával és olvashattok Schwechtje Mihály új filmjéről is a Remélem legközelebb sikerül meghalnodról.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Díjazták a Mágneshegy és A dögeltakarító szerzőjét is – Déry-díj 2018.
Danyi Zoltán író, költő, Mán-Várhegyi Réka író, szerkesztő, valamint Mariarosaria Sciglitano műfordító vehették át az irodalmi élet kimagasló teljesítményeit elismerő Déry-díjat csütörtökön Budapesten.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Az Egy nap című, Cannesban is díjazott film rendezőjével, Szilágyi Zsófiával beszélgettünk.
Szilágyi Zsófia egy csapásra nemzetközi ismertségre tett szert első filmje, az Egy nap révén, melyet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI Cannes-ban a legjobbnak talált. A mű egy háromgyerekes anya egy napját beszéli el kendőzetlenül. Könyves vonatkozása is van alkotásnak, ugyanis Szilágyi Zsófia társ-forgatókönyvírója Mán-Várhegyi Réka, író volt. A rendezővel a könyvekről, könyvesboltokról és regények filmadaptációiról beszélgettünk.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>A magyar széppróza legjava 2018-ból – Az Aegon-díj rövidlistája
Hétfőn nyilvánosságra hozták az Aegon-díj tíz könyvet tartalmazó rövidlistáját, melyre a hetes szám jegyében hét magvetős könyv, hét prózakötet és hét férfi szerző került fel. Alább mutatjuk, hogy pontosan mely könyvek vannak versenyben a rangos irodalmi elismerésért.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632945859
Megjelenés: 2019-06-12
méret: 190 mm x 190 mm x 190 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632943404
Megjelenés: 2015-06-02
méret: 180 mm x 135 mm x 10 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634100355
Megjelenés: 2015-04-23
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-05-07 09:18:24

Ha Könyvhét, akkor Margó

Tovább
HÍREK
2018-05-07 09:56:37

Kíváncsi vagy a könyvheti újdonságokra?

Tovább
HÍREK
2018-06-01 14:12:25

Ezekért a könyvekért megyünk ki a Vörösmarty térre – Könyvheti bevásárlólistánk

Tovább