Szilasi László

Luther kutyái - ÜKH 2018


Kiadó: Magvető Kiadó
ISBN: 9789631436778
Megjelenés: 2018-06-05 00:00:00
méret: 125 mm x 197 mm
vásárlás ►
"Szilasi László legmegrázóbb művét tartja kezében az olvasó. Viharsarki és szegedi regények, reformkori portréképek megfestése után eddigi legszemélyesebb történetét beszéli el az író. Híres irodalmi példának aktuálisan kézenfekvő volt Karinthy skandináv utazása. Egy nagy, halálos betegség fölötti drámai győzelemről szól tehát ez a regény. Témája a test, amely váratlanul és elementárisan hagyhat cserben bennünket, hogy aztán mégis kivételes ragaszkodást produkáljon. Témája az elveszett tudat, az érzékelhetetlen idő, a gyógyulás lehetetlensége és mégis-csodája. Témája egy család szorongattató széthullása, illetve egy új család fölépülése. Témája a családi múlt, a személyes történelem, szülők és nagyszülők sorsa, a huszadik század traumái, háborúk, békeidők, szegénység és túlélési praktikák; mindezekről kitárulkozva a confessio műfaját is fölhasználva beszélnek a rövidre vágott, visszafogott, feszülten pulzáló sorok. Ízlelgessük a baljósan gyönyörű címet: Luther kutyái.
Íme, egy regény, amelyben visszahódították az életet."
(Darvasi László)


Olvass bele a Magvető újdonságaiba!
Ha nemcsak a könyvek címeit akarod megtudni, hanem egy kicsit meg is mártóznál a kötetek világában, akkor rohanj a Magvető Caféba vagy az Írók Boltjába, és szerezd be a Magvető Kiadó hat kis beleolvasóját!
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Kész anyagi csőd! – Összeállítottuk a könyvheti bevásárlólistánkat.
Hogy egyetlen könyvről se kelljen lemondanom, amire kíváncsi vagyok, már jó előre spórolni szoktam Könyvhétre. Azonban most, amikor összeállítottam az idei bevásárlólistámat, zavarba jöttem, mert annyi kiváló könyv jelenik meg, hogy úgy tűnik nem lesz elég a célra elkülönített pénzmag...
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Hatvan programmal várja az érdeklődőket idén a Margó Irodalmi Fesztivál.
Az Ünnepi Könyvhét kísérőprogramjaként idén is megrendezésre kerül a Margó Irodalmi Fesztivál, mely számtalan programmal, köztük húsz könyvbemutatóval, szerzői estekkel, zenés és színházi előadásokkal várja az érdeklődőket június 6. és 10. között a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban. A programok közül válogattunk.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Szilasi László regénye a konfesszió, a vallomásirodalom műfaját képes volt megújítani. – Győrffy Ákos Szilasi László új regényéről.
Szilasi László új regénye emlékezetes, megrendítő olvasmány. De talán már itt meg kellene állni egy pillanatra, mert nem biztos, hogy regénynek kellene neveznem ezt a könyvet. Ha nem regény, akkor mégis micsoda? Napló talán? Nevezhetjük naplónak is, és akkor ugyanannyira vagyunk pontosak vagy pontatlanok, mintha regénynek tartanánk. De talán nem is érdekes az, hogy mi ennek a könyvnek a műfaja. Sokkal fontosabb, hogy Szilasi könyve mélyen, nagyon mélyen eltalálja az olvasót. Szó szerint az elevenébe vág. Mert a könyv központi témája is az, hogy Szilasi elevenébe vágtak.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Keresd a Könyvhéten és a Líra könyvesboltokban a Könyvklub Magazin új számát!
A magazin új számában olvashattok interjút Cecelia Ahernnel, kritikát Szilasi László Luther kutyái című regényéről és részletet Mán-Várhegyi Réka regényéből és Sir Edmund Hillary Mount Everest expedíció történetét elbeszélő, Pillantás a csúcsról című kötetéről. Mindezek mellett tájékozódhattok a legfrissebb megjelenésekről, és szokás szerint kedvezménnyel rendelhetitek meg a sikerkönyveket.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Beszámoló Szilasi László Luther kutyái című kötetének bemutatójáról.
„Az emberben van lelkiismeretfurdalás, hogy életben maradt, mert ebbe bele szokás halni” – mondta Szilasi László új könyve, a Luther kutyái bemutatóján. A kötet személyes hangvételű vallomás a szerző agydaganatáról és felépüléséről, mely bár dokumentumokon alapszik, nem azonos azok összességével, hanem túlmutat azokon.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Először a többiek is azt hitték, vicc az egész. Művészkedés, figyelemfelhívás, mókás bírálat.” – Részlet Szilasi László Luther kutyái című regényéből.
Az Ünnepi Könyvhét egyik legnagyobb sikere volt Szilasi László új regénye, a Luther kutyái. A szerző agydaganatának és felépülésének történetét írta meg új könyvében. Nálunk most a teljes első fejezetet elolvashatod.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Remélem, hogy azoknak az embereknek, akik betegek, talán segítség lesz.” – interjú Szilasi Lászlóval.
Szilasi Lászlóval új regénye megjelenése apropójából Balog József beszélgetett.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Öt beszélgetés, tizenegy szerző – A Magvető Kiadó az Ördögkatlan Fesztivál díszvendége.
Július 31-én kezdődik a 11. Ördögkatlan Fesztivál, ahol a Magvető Kiadó öt irodalmi beszélgetéssel és tizenegy szerzővel várja a katlanlakókat a Vylyan Pincészet teraszán.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Vallomásként tetszelgő képmutatás, vagy képmutatásig kidolgozott vallomás.” – Bazsányi Sándor Szilasi László Luther kutyái című regényéről írt az Élet és Irodalomban.
Bazsányi Sándor Szilasi László új regényéről, a Luther kutyáiról, Kácsor Zsolt Mezei Márk Utolsó szombat című könyvéről, Grecsó Krisztián pedig a Robin Williams dokumentumfilmről írt a heti Élet és Irodalomban. Heti Élet és Irodalom ajánlónkat olvashatjátok.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Csaplár Vilmos, Krusovszky Dénes, Molnár Krisztina Rita, Schein Gábor, Szilasi László és Tolnai Ottó Szépíró-díjas.
Tegnap este a FUGA Budapesti Építészeti Központban ünnepelt a hazai irodalom színe-java. Ugyanis, ahogy már korábban hírül adtuk, öt év szünet után, melynek oka a díjat korábban támogató Alexandra Könyváruház válsága volt, idén magántámogatók segítségével a Szépírók Társasága újra kiadta a Szépíró-díjakat.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Amikor verseit olvasom, úgy érzem, hangszerével egybeolvadó zongoraművész játékát hallom.” – Láng Zsolt Balla Zsófiáról írt az ÉS-ben.
A költőnő születésnapi köszöntője mellett az Élet és Irodalom friss számában olvashattok esszét Szilasi Lászlótól, verset Háy Jánostól és tárcát Turi Tímeától. Sőt a lapszámban szó esik Reisz Gábor Rossz versek című filmjéről, Röhrig Géza Angyalvakond című verskötetéről, sőt Radnóti Sándor tollából olvashattok egy írást, mely egy XIX. századi kritikus, Johh Ruskin válogatott írásokat tartalmazó kötetét mutatja be.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Februárban két írónk is az egri Kepes Intézet vendége lesz.
Talán nem túlzás azt mondani, hogy az egri Kepes Intézetbe a kortárs magyar irodalom nagyjai hazajárnak. Tavaly Závada Pál, Térey János, Margócsy István és Kepes András voltak az intézmény vendégei, idén januárban pedig Krusovszky Dénes járt náluk. Februárban Erdélyből Vida Gábor, és Szegederől Szilasi László érkezik Észak-Magyarország második legnépesebb városába, hogy könyveiről a Kepes Irodalmi Estek házigazdájával, Molnár Ferenccel beszélgessenek.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631434354
Megjelenés: 2016-10-04
méret: 125 mm x 197 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631431667
Megjelenés: 2014-02-07
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631427684
Megjelenés: 2010-06-08
méret: 197 mm x 125 mm
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-05-07 09:56:37

Kíváncsi vagy a könyvheti újdonságokra?

Tovább
HÍREK
2018-06-01 14:12:25

Ezekért a könyvekért megyünk ki a Vörösmarty térre – Könyvheti bevásárlólistánk

Tovább
HÍREK
2018-06-04 14:50:46

Könyvbemutatók, felolvasások, színház és koncertek 11. Margó Irodalmi Fesztiválon

Tovább