Ozsgyáni Mihály

A fátylam kicsit oldalra billent


Kiadó: Magánkiadás
ISBN: 9786150011271
Megjelenés: 2018-03-11 00:00:00
vásárlás ►
"Családom férfitagjai kivétel nélkül az erőszakban és a testi fenyítésben hittek. Akkor is, ha feleségükkel akarták pontosan tisztázni, hogy hol a helyük a családi hierarchiában, akkor is, ha éppen gyereknevelésről volt szó.
Rájöttem, hogy az átélt borzalmakat csakis egy módon tudom túlélni, ha úgy teszek, mintha nem velem történne. Persze ez iszonyatosan nehéz játék. De gyorsan megtanultam, hogy ettől a játéktól függ az életem."

Pogány Judit - színművész:
"Egy lendülettel, gyorsan olvastam el a könyvet. Sietnem kellett, mert minden pillanatban azt éreztem, ha nem tudom meg azonnal, mi történik a következő oldalon, megfulladok!
Ozsgyáni Mihály írásában dübörög a közlési szándék, s ez engem is hajszolt, hogy tovább, tovább! Hogy honnan gyűlik össze egy minden külső és belső jó tulajdonsággal megáldott fiatalemberben ennyi keserű életismeret, groteszk humor és bölcsesség... bár csodálkozom, de a regény végére ezt is megtudom!
Szeretem az írót és a könyvét is! Hajrá Misi!!!"

Györgyi Anna - színművész:
"Misi bizarr humorú családregényét olvasva úgy éreztem magam, mint egy teafilter, amit forró vízbe mártogatnak. Nevetés közben megríkatott, majd a torkomra forrasztotta a szót. Felkavaró, csodálatos írás!"

Koltai Lajos - operatőr:
"Aki zsigerből ír, rendkívül mélyre jut, s aki a mélybe tartó úton minden mondatát ösztönös tisztán látásból fogalmazza - áldott őszinteséggel ajándékoz meg... sodró erejű, alig elemezhető, inkább átélhető írás... a végén egy küzdelmes csatából érkezünk csapzottan - örökké velünk maradó átélhető sorsok birtokában... és megtapasztaljuk a szikrázó gyűlöletből táplálkozó szeretet lehetséges jelenlétét is... mondhatnánk, hogy ilyen nincs is - de van... nagyon is van, csak más a minősége és... gyönyörű... azt kérem, merüljenek mélyre a mondatok közé, e csodálatosan fogalmazott vallomásba -... megéri.... hála annak, aki felfedezte... hála annak, aki közreadja..."

Szarka János - rendező:
"Olvassák ezt a könyvet! Merjenek benézni az ablakon, a fellebbenő függöny mellett, a Puskaporos utca százhetvennégybe. A pokol tornácára. Az életünkre."

őze Áron - színművész:
"Pókháló finomságú, és mégis szélsőséges érzelmeket kiváltó, zavarba ejtően kegyetlen, őszinte írás. Sors-vízválasztó, írónak, olvasónak egyaránt."


„minden karaktert én játszhatok” – regényt írt a színész.
Van egy színész, aki tizenöt éve van a pályán, számos társulatnak volt tagja, de egy éve szabadúszóként keresi a kenyerét, most pedig írt egy regényt. Ozsgyáni Mihály a kéziratot odaadta kollégáknak, barátoknak. A fátylam kicsit oldalra billent című könyv kézirata aztán – szó szerint – kézről kézre, e-mailről e-mailre terjedt, s komoly olvasótábort teremtett az írónak. A könyv bemutatója 2018. március 11-én lesz – éppen a szerző születésnapján – a Rózsavölgyi Szalonban, amelynek több előadásában is játszik Ozsgyáni Mihály.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Fesztbaum Béla Ibsent rendezett, Ozsgyáni Mihály regényt írt, valamint átadják a Psota- és az Ádám-díjakat!
Hírek a Rózsavölgyi Szalonból. Fesztbaum Béla Ibsent rendezett, Ozsgyáni Mihály regényt írt, átadják a Psota- és az Ádám-díjakat!
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Akit Szabó István, az Oscar-díjas rendező lát el olvasnivalóval – Interjú Józan Lászlóval.
Józan Lászlót, a Barátok közt Nagy Tóbiását a képernyőről az egész ország ismeri, a színházkedvelő nagyközönség pedig a Vígszínházban láthatja hétről hétre, hiszen már tíz éve tagja a társulatnak. ő Áts Feri A Pál utcai fiúk előadásában, Maugli A dzsungel könyvében, de az Oscar-díjas Szabó István rendezésében a Víg Házi színpadán ő alakítja Willemet Simon Stephens Távoli dal című monodrámájából. Sőt játszik az Átrium Színházban az őrült nők ketrecében is. Már készül a következő évadra. A Vígszínház mellett a Rózsavölgyi Szalonban is várják az új szerepek, hamarosan pedig próbálni kezdi Benvolio szerepét a Rómeó és Júliában, amelyet a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatnak be július végén.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Ha egyes szám első személyben valaki leír bármit, jelen esetben egy család történetét, azt a környezete automatikusan hozzá fogja kapcsolni” – Ozsgyáni Mihályt A fátylam kicsit oldalra billent című regénye kapcsán kérdeztük.
Mi történik, amikor egy családban a férfiak csak az erőszak nyelvét beszélik, meddig tűrik a nők a gyerekek a bántalmazást. Miképp léphet ki egy ilyen világból valaki. Ozsgyáni Mihály A fátylam kicsit oldalra billent című regénye többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A közismert színművésszel 2017-ben megjelent könyve kapcsán beszélgettünk.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-02-26 13:09:38

Bemutatók és díjátadók a Rózsavölgyi Szalonban

Tovább
INTERJÚ
2018-03-05 11:38:05

Szereplőim sorsában van valami örökletesen bizarr és tragikus – interjú Ozsgyáni Mihállyal

Tovább
INTERJÚ
2018-05-17 08:58:30

„Nyáron viszont mindent olvasok, amit addig felhalmoztam” – Interjú Józan Lászlóval

Tovább