Bemutatók és díjátadók a Rózsavölgyi Szalonban

Hírek a Rózsavölgyi Szalonból. Fesztbaum Béla Ibsent rendezett, Ozsgyáni Mihály regényt írt, átadják a Psota- és az Ádám-díjakat!

Ádám-díj – a megbékélés és derű kitüntetése a Rózsavölgyi Szalonban 2018. március 7-én

Kulcsár Ildikó újságíró, Szűcs Andrea ügyvéd és Zimányi Zsófia kulturális menedzser 2016-ban hozták létre az Ádám-díjat – a megbékélés és derű kitüntetését. Minden évben a nőnapon – vagy annak táján – három olyan férfit jutalmaznak vele, akik sokat tesznek azért, hogy a párjuk-feleségük sikeres legyen. Nemcsak azokat tekintik sikeresnek, akikre reflektorfény vetül, hanem mindenkit, aki harmóniában él önmagával. Akár céget vezet, tanít, ír, színházat „csinál”, a tudományban teljesít magas színvonalon, akár boldogságra képes gyerekeket nevel.

Úgy lehet egy férfi Ádám-díjas, hogy a felesége, a párja jelöli.

Az Ádám-díj átadásának időpontja: 2018. március 7. (szerda) 15.30.
Esemény a Facebookon itt.

 

A fátylam kicsit oldalra billent – Ozsgyáni Mihály színész első regényének könyvbemutatója

„Beszűkült mikroközegben élnek a regény szereplői. Nem látnak ki belőle, azt sem tudják, lehetne-e más választásuk, kiútjuk. Beleragadnak vállalhatatlan kényszerhelyzetekbe. Természetessé vált számukra a tűrés. És ugyan lehettek egykor érzelmeik, de a kapcsolataikban már csak a túlélési ösztönük diktál. Sorsukban van valami örökletesen bizarr és tragikus” – mondja Ozsgyáni Mihály A fátylam kicsit oldalra billent című könyve kapcsán, amelynek felolvasással egybekötött bemutatója 2018. március 11-én (vasárnap) 15 órakor lesz a Rózsavölgyi Szalonban.
Fellépők: Pogány Judit, Udvaros Dorottya, Koltai Lajos, Szarka János.
Tizenöt éve színész Ozsgyáni Mihály, számos társulatnak volt tagja. 2017 óta szabadúszó. Akkor már írta a regényét, csak nem tudta, mi lesz annak a sorsa, eszébe sem jutott, hogy kiadja. Csupán odaadta kollégáknak, barátoknak. A fátylam kicsit oldalra billent című könyv kézirata aztán – szó szerint – kézről kézre, e-mailről e-mailre terjedt, s komoly olvasótábort teremtett az írónak. Most pedig meg is jelenik.
Esemény a Facebookon itt.

 

Psota-díj átadása a Rózsavölgyi Szalonban – 2018. március 27.

„Minden szerepemben, mindennap újrakezdem az életemet, a pályámat. Bennem elképesztő sokféle indulat, akarás lobog, s ezeknek a negyedét sem tudtam eddig megmutatni, kiélni. Nyitottan állok, és várok – akár szerepet, akár szerelmet. Ha jön valaki vagy valami, egyiktől sem zárkózom el, csak magam nem megyek elébe. De én nem zártam be az ajtót. Majd szólok” – írta Psota Irén a könyvében pontosan harminc évvel ezelőtt, 1988-ban.

Almási Évát 2016. március 16-án választották a Nemzet Színészéve Psota Irén helyére. Almási Éva akkor határozott úgy: alapítványt hoz létre, amelynek kuratóriuma minden évben díjaz egy olyan színésznőt, akinek sokszínűsége, teljesítménye méltó a kétszeres Kossuth-díjas Psota Irén szakmai örökségéhez. (Minden magyarországi színház jelölhet színészeket a díjra. A Psota Irén-díj ezüst plakettjét Rosta Péter grafikus tervezte és Tóth László ötvösművész készítette, rajta pedig Psota Irén aláírása és kedvenc bohóca látható. A díjjal pénzjutalom is jár.) Először tavaly osztották ki a Psota-díjat – akkor Hegyi Barbarának, a Vígszínház színművészének ítélték.

Idén március 27-én (kedd) 11 órakor a Rózsavölgyi Szalonban lesz a díjátadó. A kuratórium a napokban dönt a díjazott személyéről.

 

Közélet, szerelem, pszichológia és hátborzongató misztikum Ibsen remekművében

Egy végletesen megosztott országban az ősi családi birtok, Rosmersholm utolsó ura, egy megözvegyült fiatal lelkész feladja hivatását… A múltból sötét titkok bukkannak elő… Titokzatos fehér lovak vágtatnak kísértetként a tájon…

Henrik Ibsen Rosmersholm című darabjának próbái a napokban kezdődnek a Rózsavölgyi Szalonban. A Rosmersholm szereplői: Fesztbaum Béla, Láng Annamária, Gyabronka József, Lukáts Andor, Zrínyi Gál Vince, Kútvölgyi Erzsébet. Rendező: Fesztbaum Béla. Bemutató: 2018. április 5.
Az előadásról bővebben itt olvashattok még.


Ibsen, Henrik

Tovább

Fesztbaum Béla

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Fesztbaum Béla Ibsent rendezett, Ozsgyáni Mihály regényt írt, valamint átadják a Psota- és az Ádám-díjakat!