Rachel Kushner

A Mars Klub


Kiadó: Athenaeum Kiadó
ISBN: 9789632938257
Megjelenés: 2018-11-05 00:00:00
méret: 125 mm x 29 mm x 200 mm
vásárlás ►
Bemutatjuk Rachel Kushner lélegzetelállító, Man Booker-díjra jelölt regényét egy kisiklott életről napjaink Amerikájában.

2003-at írunk, és Romy Hall éppen megkezdi kétszeres életfogytiglani büntetésének letöltését a stanville-i női börtönben, a kaliforniai Central Valley mélyén. A falakon kívül ott a világ, amelytől elválasztották: fiatalkorának San Franciscója, és kisfia, Jackson. Belül pedig ott egy új valóság, amelyben több ezer nő küzd a túléléshez leginkább szükséges dolgokért. A megtévesztés, valamint az őrök és rabok által egyaránt gyakorolt mindennapos erőszak ceremóniája ez, az intézményesített élet érzelemmentes abszurditása, amelyet Kushner, a kétszeres National Book Award-jelölt író nagyszerű humorral és precizitással hív életre.
Szemtelen és tragikus, lendületes, mégis gyönyörűen kifinomult regény A Mars klub.

Bátor, együttérző, finom munka, semmi cukormáz, megannyi tiszta erőből bevitt gyomros.
Margaret Atwood a Twitteren

Harmadik, gazdag szövetű regényével Kushner bebizonyította, hogy egyike a 21. század nagy amerikai regényíróinak.
Entertainment Weekly

Fordítók: Müller Péter Sziámi, Müller Máté, Müller Brúnó Noé


A hat legjobb angol regény.
A mai napon nyilvánosságra hozta a Man Booker-díj zsűrije a rövidlistát, melyen a hat általuk legjobbnak ítélt könyv szerepel. A listát a reggeli sajtótájékoztatón a zsűri elnöke Kwame Anthony Appiah ismertette. Elmondta, hogy mind a hat könyv csodálatos stílusú mű, melyekben a nyelv központi szerepet játszik.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Cormac McCarthy hatott rá, a Karamazov testvéreken sírt.
Cormac McCarthy hatott rá, a Karamazov testvéreken sírt. A Man Booker-díjra jelölt A Mars Klub című regény szerzője, Rachel Kushner a Guardiannek mesélt meghatározó könyvélményeiről.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Átadták a Man Booker-díjat!
Anna Burns nyerte el a Man Booker-díjat az észak-írországi fegyveres felekezeti konfliktus idején játszódó, Milkman című kötetével. A díjnyertes könyv cselekménye egy névtelen észak-írországi városban játszódik, és egy fiatal nő és egy nős férfi kapcsolatának történetén keresztül mutatja be az eseményeket. Az írónő a díj 50. kitüntetettje.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>A díjat Rachel Kushner előtt olyan alkotók vehették át, mint Milan Kundera, Umberto Eco, Joseph Heller, Alessandro Baricco, Philip Roth vagy Orhan Pamuk.
Médicis-díjjal ismerték el Rachel Kushner A Mars Klub című regényét. A díjat 1958-ban alapította Gala Barbisan és Jean-Pierre Giradoux azzal a céllal, hogy azon szerzőket ismerjék el vele, akiknek a hírneve még nem éri el tehetségüket. 1970-től új kategóriaként egy külföldi könyvet is kitüntettek. A díjat azóta olyan később ismertté vált alkotók vehették át, mint Milan Kundera, Julio Cortazár, Doris Lessing, Umberto Eco, Joseph Heller, Thomas Bernhard, Paul Azuster, Alessandro Baricco, Philip Roth, Orhan Pamuk, Dave Eggers vagy David Grossmann.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-20 13:32:13

Megvannak a Man Booker-díj döntősei

Tovább
INTERJÚ
2018-10-11 15:08:46

„...nem szoktam meggondolni magam” – Rachel Kushner könyvei

Tovább
HÍREK
2018-10-17 10:11:36

Észak-ír szerző nyerte el a Man Booker-díjat

Tovább