André Aciman

Szólíts a neveden


Kiadó: Athenaeum Kiadó
ISBN: 9789632933238
Megjelenés: 2020-01-23 00:00:00
méret: 125 mm x 22 mm x 200 mm
vásárlás ►
André Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet.
A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált.
A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban.

A Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte o a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára o a New York Magazine felvette FUTURE CANON ("A jövő kánonja") válogatásába o a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta o a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriában
Adaptációk és Oscar-jelölések
Az idei Oscar-gálán is izgulhatunk magyar filmért. Publikálták az Oscar-jelöléseket: Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje, valamint több könyvadaptáció is esélyes a díjra.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Szólíts a neveden – Az év legjobb kötete.
„Később, talán.” Akár ez is lehetne a Szólíts a neveden című könyv jelmondata, amelyből már mozifilm is készült, s amelyet a Publishers Weekly és a The Wasington Post az év legjobb kötetének ítélt. Olasz riviéra, hőség, nyár, fiatalság, szerelem. Egy 17 éves fiú és egy 24 éves férfi főszereplésével.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Akkor már – és ő erre nálam alighanem lényegesen hamarabb rájött – flörtöltünk.”
André Aciman Szólíts a neveden című könyvéből készült filmet négy kategóriában is Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmért és a legjobb adaptált forgatókönyvért is versenyben van. Nem véletlenül. A könyv a szerelemről szól, arról a szerelemről, szerelmes nyárról, aminek sosem kellene véget érnie, és ami mindenki életében véget ér.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Jóleső szorongás határozza meg a regényt.
Nyár, Olaszország. A közelben a tenger, aminek tajtékai elragadták Shelley-t, az öböl felett pedig egy érintetlen földnyelv, ahová Monet járt festeni. A kabócák megállás nélkül duruzsolnak, te pedig limonádét szürcsölsz a kertben, miközben ott van ő. Egy idegen, szinte nem is ismered, de az első pillanattól vágysz az elismerésére, a pillantására, az érintésére. Annyira, hogy szinte már úgy érzed, egyikőtöknek meg kell halnia, hogy végre megnyugodjon a szíved.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Ha június, akkor Pride – kilenc LMBTQ-témájú könyv.
Június 8-án kezdetét vette a 23. Budapest Pride Fesztivál, mely júniusban országszerte várja programokkal az érdeklődőket, melynek lezárásaként július 7-én, szombaton kerül megrendezésre a Budapest Pride Felvonulás. A rendezvény apropóján összegyűjtöttük az utóbbi évek LMBTQ-témájú könyveit.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Mi történik a THE END után? – Jön a Szólíts a neveden 2?
A Szólíts a neveden sikere, Oscar-díja után többször is felmerült, hogy folytatódhatna a történet, ám mindeddig ezek csak találgatások voltak, azonban nemrég Michael Stuhlbarg, aki a filmben Elio Perlman édesapját játszotta, megerősítette a hírt. Elárulta, hogy a rendező, Luca Guadagnino és a könyv szerzője, André Aciman nagyon lelkesek a folytatás kapcsán.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>André Aciman a Szólíts a neveden folytatását írja!
Mert a regényíró, André Aciman bizony bírná, és ezt meg is osztotta tegnap követőivel a twitteren, majd hozzáfűzte, „Ami azt illeti, épp írok egyet”. Már korábban is felmerült, hogy készül folytatása a történetnek, azonban Aciman mindeddig nem erősítette meg a hírt, azonban ez a pár sor minden kétséget elsöpört.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632938752
Megjelenés: 2022-10-03
méret: 200 mm x 125 mm x 26 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789635431038
Megjelenés: 2022-01-17
méret: 200 mm x 124 mm x 27 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632939414
Megjelenés: 2020-11-09
méret: 200 mm x 125 mm x 24 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632938097
Megjelenés: 2018-11-26
méret: 125 mm x 29 mm x 200 mm
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-01-23 16:05:17

A könyvek Oscar barátai

Tovább
SZERINTETEK
2018-01-26 12:40:16
Tovább

Ajánló André Aciman Szólíts ​a neveden című könyvéhez

„Később, talán.” Akár ez is lehetne a Szólíts a neveden című könyv jelmondata, amelyből már mozifilm is készült, s amelyet a Publishers Weekly és a The Wasington Post az év legjobb kötetének ítélt. Olasz riviéra, hőség, nyár, fiatalság, szerelem. Egy 17 éves fiú és egy 24 éves férfi főszereplésével.

 

MINDENNAPI
2018-02-01 00:39:44

Hogyan kezdődik a szerelem?

Tovább