Viola Judit

Sasok a viharban


Kiadó: Athenaeum Kiadó
ISBN: 9789632936017
Megjelenés: 2016-10-04 00:00:00
méret: 200 mm x 125 mm
Vérzivataros, trónviszályos esztendőkben kalandozunk, a XIII. század végi Magyarországon. IV. Béla király nemrég verte ki a tatárokat a pusztasággá vált, földig rombolt, felégetett honból - de alig lát neki az újjáépítésnek, máris fellángol a családi háborúskodás a csak imént kihunyt parázs fölött.
A középkorban a harc a hatalomért nem pusztán udvari intrikákban merült ki: fegyverrel folyt a küzdelem a trón elbitorlásáért, a meggyengült ország területének szétdarabolásáért. Az agg, ám még mindig erős királyt nővére és saját fia, majd sógora is megtámadja.
Az utolsó Árpád-házi királyok végnapjainak idejében játszódó történelmi regény a réges-régi hatalmi játszmák izgalmas felelevenítése. A történetet az egyik királyhű nemesifjú kalandjain keresztül tárja elénk a szerző.
Szirtek csúcsán, nemesi sasfészkekben dőlhet el a királyság sorsa...Meghalt a király, éljen a király!
V. Istvánt halála után a Nyulak szigetén helyezik végső nyugalomra. A gyászolók közt szörnyű hír terjed: a királyt talán meggyilkolták. A megüresedett trónra sokan vágynak, az Aba család nemes ifjai azonban mindössze egyvalamiben biztosak: figyelmeztetni kell a néhai uralkodó fiát, aki azonban merész tervet eszel ki, hogy kiderítse az igazságot, és már annak birtokában kerüljön fejére a korona. Ilyen helyzetben nem könnyű megmaradni igaz embernek… Hamarosan megjelenik a Sasok a viharban sorozatának második kötete, amíg türelmetlenül várjátok a folytatást, addig szomjatokat ezzel az ízelítővel csillapíthatjátok.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Sűrűsödnek a fellegek és az Aba ifjak kirepülnek a fészekből. Vajon jó választás IV. László támogatása? Egyben tartható az ország?
Egy évvel ezelőtt olvastam a Sasok a viharban első kötetét és nagyon bejött. A végén azonban kicsit elszontyolodtam, mert hiányzott a lezárás. Csak később tudtam meg, hogy a kötet egy családregény bevezető része.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Hűség és ármány a magyar múltból
Végre egy könyv, amin nem kell agyalni! Nem kell keresni, hogy ki a gyilkos, melyik mondatban van utalás a bűnös kilétére, vagy a csavar helyére. Csak olvasni kell, belemerülni és kikapcsolódni.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>IV. László és az Aba család története
Viola Judit Sasok a viharban című könyvének második része, a Sűrűsödnek a fellegek címet viseli. „Az utolsó Árpád-házi királyok végnapjainak idejében játszódó történelmi regény a réges-régi hatalmi játszmák izgalmas felelevenítése.” – írja az első rész fülszövege, amelyben leginkább a három Aba fiú, Finta, Péter és Amadé életének alakulását, jobban mondva felcseperedésüket követhetjük végig. A második részben IV. László uralkodása alatt a három testvér már kész férfivá cseperedik, az országot pedig nem csak kívülről érik támadások, de belülről is fenyegetik a viszálykodások.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Újabb történelmi regény, egy magyar szerző tollából.
Újabb magyar szerző, aki lebilincsel minket a történelmi regényével.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>1279-től nehéz idők jártak László király országában. Döntenie kellett, hogy a keresztény egyház vagy a kunok mellett teszi le a voksát. Bármelyik mellett is dönt, az következményekkel jár.
Nem mindig könnyű királynak lenni, de a környezetében tisztséget viselni sem egy életbiztosítás. Az Aba nemzettség három sarja közelről tapasztalhatja meg a kormányzás veszélyeit.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Viola Judit történelmi kalandregényével újra lebilincseli az olvasóit.
Igazi történelmi kalandregény, ami magával ragadja az olvasót. Jó volt újra visszatérni az Aba ifjak korába.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632939896
Megjelenés: 2020-02-28
méret: 200 mm x 125 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632938608
Megjelenés: 2019-01-14
méret: 125 mm x 28 mm x 200 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632937175
Megjelenés: 2017-10-09
méret: 125 mm x 30 mm x 200 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-28 11:18:19

Már csak az ima segíthet

Tovább
SZERINTETEK
2017-12-06 19:27:17

Viola Judit: Sasok a viharban II.

Tovább
SZERINTETEK
2017-12-06 19:22:12

Viola Judit: Sasok a viharban

Tovább