Zadie Smith

NW


Kiadó: Európa Kiadó
ISBN: 9789634056799
Megjelenés: 2017-04-22 08:00:00
méret: 197 mm x 142 mm x 12 mm
vásárlás ►
Zadie Smith briliáns regénye négy fiatal napjait követi higanyszerű rezdülésekkel, olykor megfoghatatlanul, olykor az érzékszervi elviselhetőség határán.

Leah, Natalie, Felix és Nathan egy helyen és egy időben nőtt fel egy koszlott, külvárosi háztömbben, London északnyugati zónájában - saját életükről, kapcsolataikról és találkozásaikról alkotott benyomásaik egyszerre pusztítóak és felemelőek, gyönyörűek és brutálisak, mint az óriási város, amely körbefogja őket.

Ismerik minden szomszédjukat, és csak ehhez a pár utcányi szeglethez kötődnek, mégsem tudhatják soha, hogy a következő pillanatban mi vár rájuk: London rémisztően gazdag szövete bármikor zátonyra futtathat vagy zsákutcába terelhet.

Zadie Smith írásművészete korszerű, bátor és urbánus; helyenként maga a zene, a szenvedélyes lüktetés, másutt pedig letisztult kereszteződés, ahonnan minden életállapot elérhető.

Egyedülállóan maradandó könyv egy bonyolult helyről - sokáig nem megy ki az ember fejéből.

A londoni születésű Zadie Smith nemzedéke legtehetségesebb regényírója. A Fehér fogak és A szépségről (magyarul: Európa, 2002, illetve 2007) alig harmincéves korára az élvonalba röpítette. Férjével New Yorkban és Londonban élnek, egy fiuk és egy lányuk van. Az NW a negyedik regénye.


Zadie Smith köszöni, de nem kér belőle
Zadie Smith szerint nem. Az angol regényíró egy interjúban azt nyilatkozta, hogy az Instagram és a Twitter mellőzésével úgy írhat, ahogy akar, anélkül, hogy félne attól, hogy mások reakciója befolyásolja, elbizonytalanítja. Úgy gondolja, ha tudna az olvasók véleményéről, képtelen lenne írni.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Sose gondoltam magamra szócsőként” – Zadie Smith.
Zadie Smithről a Fehér fogak óta tudjuk, hogy fontos szereplője a kortárs világprózának. Nemrég a The Guardian oldalán válaszolt ismert és kevésbé ismert rajongóinak a kérdéseire. Ezek közül szemezgettünk.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-27 15:58:59

Szerinted segíti az írókat a közösségi média?

Tovább
INTERJÚ
2018-02-07 00:20:30

„Zavaros és kaotikus az elmém” – Interjú Zadie Smithszel

Tovább
HÍREK
2019-03-26 09:25:28

Zadie Smith és José Saramago Pesten és Debrecenben

Tovább