Az első


Kiadó: Menő Könyvek
ISBN: 9789634033462
Megjelenés: 2017-02-08 00:00:00
méret: 183 mm x 124 mm x 17 mm
Ezt a könyvet az ön kérésére igény szerinti nyomtatásban (print on demand), kizárólag önnek nyomjuk.

Még előtte? Vagy régen túl, de még mindig olyan, mintha tegnap történt volna?

Legyen nagyon jó, vagy kevésbé, mindenki emlékszik AZ ELSő alkalomra. Amiről nem beszél senkinek. Vagy épp elmondja mindenkinek. Ami annyiféle történet, ahányan vagyunk.

Milyen nehéz szavakat találni ARRA, amit nevezhetünk szexualitásnak, intimitásnak, csak olyan nehéz nem orvosian, nem gügyögve, vagy épp vulgárisan. Ami nem csak a testről szól, hanem az érzésekről is. És ami, valljuk be, igenis fontos és szép része az életnek.

Tizenöt kiváló szerző vállalkozott arra, hogy egy-egy novellában megmutatja ezt a sokféleséget. Dragomán György, Fiala Borcsa, Garaczi László, Gimesi Dóra, Grecsó Krisztián, Háy János, Kalapos Éva Veronika, Karafiáth Orsolya, Lakatos Levente, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Nagy Ildikó Noémi, Németh B. Eszter, Nyáry Krisztián,Tasnádi István szövegei egytől egyig olyan történetek, amiket garantáltan nem felejtünk el. Ahogyan AZ ELSőT sem.

Idézetek:

(…) hogy magához fogja húzni, és meg fogja csókolni, és Eszter hagyni fogja, nemcsak hagyja, hanem vissza is csókolja, és a csókja sós lesz.
DRAGOMÁN GYÖRGY

Akarta, vágyott rá... – és persze rettegett tőle.
FIALA BORCSA

Megőrülök az illatától, úristen, próbálom levetkőztetni, felhúzom a pólóját, visszagyűri.
GARACZI LÁSZLÓ

A gyönyör később jön, hajnal felé, az első ijedség elmúltával.
GIMESI DÓRA

Csupa kellett volt a paplan alatt minden: muszájcsókok, azértisörömek, ittazidejesóhajok.
GRECSÓ KRISZTIÁN

A fiú szeretett volna az a nagylábujj lenni, vagy az a biciklinyereg, amitől állítólag egy lány elélvezett és fel is dőlt, mert annyira jó volt neki (…)
HÁY JÁNOS

Végül is az első szeretkezés egy pár életében az egyik legfontosabb dolog, simán megérne egy nyavalyás „szeretlek”-et.
KALAPOS ÉVA VERONIKA

És furcsa, hogy akkor fel sem merült bennem, hogy esetleg ez már a szerelem maga.
KARAFIÁTH ORSOLYA

Reszket, ahogy összefolyik benne a félelem és az izgalom.
LAKATOS LEVENTE

Dórának nevethetnékje támadt, de valahogy nem érezte ezt alkalomhoz illőnek, szóval inkább feküdt tovább, mint egy darab fa.
MÉSZÖLY ÁGNES

Szerettem Levit, azt hittem, idővel megtanulom szeretni az érintését is.
MOLNÁR T. ESZTER

A szüzességed akkor ajándékozd el, ha azt érzed, már nem kell, nincs szükséged rá. Nem foglak se jobban, se kevésbé szeretni, ha nekem adod, vagy majd valaki másnak.
NAGY ILDIKÓ NOÉMI

Az odasimulás öröme, a szemérmes, mégis bizalmas némaság, a lassan hűlő, száradó verejtékcseppek a bőrön.
NÉMETH B. ESZTER

(...) titokzatos, megfejthetetlen, ösztönszerű és százszor megtervezett, évezredek óta egyforma, és mindig más. Erről szólnak ennek a kötetnek az írásai.
NYÁRY KRISZTIÁN

Időn és téren kívül lebegünk, csak ketten vagyunk, a bőrünkön túl kezdődik a semmi, úgy érzem, ránk vár a feladat, hogy megteremtsük a világot, a kettőből egy lesz, aztán szétválik az ég és a föld, a lent és a fönt, újra helyére kerülnek a dolgok, újra, pedig csak most lettek megteremtve.
TASNÁDI ISTVÁN

Csapody Kinga Oláh Andreával beszélget az antológiáról.
„Rajtunk áll, hogy a közös olvasmányélményből teremtünk-e olyan szituációt, ahol a téma, a karakterek mögül kibújva a valós életről is beszélgethetünk.”
A héten jelent meg a Menő Könyvek új antológiája, a Szakítós. A kötet kapcsán az írásokról, iskoláról és családról, valamint a kamaszokról beszélgettünk Csapody Kingával, a kiadvány szerkesztőjével.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Innovatív gyerekkönyvek, kiváló illusztrátorok, legjobb ifjúsági regények – Az Év Gyerekkönyve Díj rövidlistái.
Nyilvános az Év Gyerekkönyve Díj két új kategóriájának rövidlistája. Az IBBY (International Board on Books for Young People, Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) Magyar Szekciója blogoldalán tette közzé a tavalyi év leginnovatívabb gyerekkönyveinek, a legjobb ifjúsági művek és legjobb illusztrált kiadványok listáját.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Légy te is hazudós! címmel novellapályázatot hirdet a Menő Könyvek.
Légy te is hazudós! címmel novellapályázatot hirdet a Menő Könyvek. A főként kamaszoknak, fiatal felnőtteknek szóló könyveket publikáló kiadó munkatársai olyan szövegeket várnak, melyben a szerző kamasz szemszögből ábrázolja a hazugság témáját. Az írásokat legkésőbb április 1-ig küldhetitek el!
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>
Csapody Kinga Oláh Andreával beszélget az antológiáról.


Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2018-02-15 14:25:47

A fiúk jobban összetörnek, mint a lányok?

Tovább
HÍREK
2018-05-08 11:22:43

A tavalyi év leginnovatívabb gyerekkönyvei és a legjobb illusztrátorai

Tovább
HÍREK
2019-02-04 15:55:31

Hazudj! – Novellapályázatot írt ki a Menő Könyvek

Tovább