Hazudj! – Novellapályázatot írt ki a Menő Könyvek

Légy te is hazudós! címmel novellapályázatot hirdet a Menő Könyvek. A főként kamaszoknak, fiatal felnőtteknek szóló könyveket publikáló kiadó munkatársai olyan szövegeket várnak, melyben a szerző kamasz szemszögből ábrázolja a hazugság témáját. Az írásokat legkésőbb április 1-ig küldhetitek el!

A kiadó a pályázatot az áprilisban megjelenő Hazudós című antológia kapcsán hirdeti meg, amelyben neves magyar szerzők novellái lesznek olvashatók, azonban azzal párhuzamosan a pályázatra beérkező írásokból e-könyvet jelentetnek meg. A két könyvet a Nemzetközi Könyvfesztiválon együtt mutatják be. Ezen az eseményen kerül sor a pályázat eredményhirdetésére is.

A kiírásban a beküldendő szöveggel kapcsolatban a következőket írják:

„Kamaszként az egyik legnagyobb feladat megtalálni a saját stílusunkat, barátainkat, ízlésünket, és elfogadni magunkat. Persze a keresésben folyton határokat feszegetünk, lépünk át. Épp ezért gyakran belecsúszunk hol kegyes, hol kegyetlen hazugságokba, füllentésekbe, csúsztatásokba, amikből rengeteg kavarás és kalamajka lehet. Ezek lehetnek nagyon vicces helyzetek is, nem csupa árulás és véres, sorsfordító tragédia. Számtalan forgatókönyv létezhet: komikus bénázás, de pityergős elbaltázás is, csak rajtad áll, hogyan írod meg!”

A pályaművek legfeljebb 30.000 leütés hosszúak lehetnek, és a kiadó e-mail címére kell beküldeni legkésőbb április 1-je éjfélig.

A teljes kiírást itt találjátok.


Ez is érdekelhet:

HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább
HÍREK
2020-03-28 12:56:49

Rendkívüli közlemény – Líra Könyv Zrt. (2020. 03. 27.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Légy te is hazudós! címmel novellapályázatot hirdet a Menő Könyvek.