Csepella Olivér

NYUGAT+ ZOMBIK


Kiadó: Corvina Kiadó
ISBN: 9789631364743
Megjelenés: 2017-12-08 00:00:00
méret: 235 mm x 167 mm x 25 mm
vásárlás ►
Egy őszi estén a New York Kávéház összes ajtaja bezárul, s a bentlévők vérszomjas élőholttá válnak. Kivéve egy maroknyi túlélőt, az igazgató titkárát, a ház első pincérnőjét és egy modernista folyóirat néhány munkatársát. Róluk talán már hallott.

Csepella Olivér tervezőgrafikus, a Halisten Stúdió tagja, a Csaknekedkislány tánczenekar szövegíró énekese. Tizenhét évesen jutott eszébe ez a dolog a Nyugattal, és mostanáig nem hagyta nyugodni.
A könyv létrejöttét 2014-ben sikeres közösségi finanszírozás tette lehetővé: több mint ezer nagylelkű ember támogatása fedezte a képregényrajzolás éveit. Nélkülük a NYUGAT+ZOMBIK megmaradt volna annak az idétlen ötletnek, amit jó lett volna megcsinálni egyszer.

Az agyatlan élőhalottak és a reménytelenül széplelkűek harcában sosem volt irgalom, de most patakokban folyik a vér és a tinta, reped a csont, szakad a merített papír. Íme Babits Mihály és Quentin Tarantino találkozása a boncasztalon: három év feszült várakozás után kézhez vehetik a rajongók Csepella Olivér már megjelenése előtt kultikus képregényét. Sikerülhet-e a magaskultúra legkifinomultabb képviselőinek, a Nyugat szerzőinek megállítaniuk a tömegkultúra legfélelmetesebb teremtményeit, a zombikat? Lehetséges-e jambussal vagy szonettkoszorúval felvenni a harcot a halálos harapással? És egyáltalán: vehetjük-e a bátorságot, hogy viccet, sőt horrort csináljunk az iskolában felszentelt irodalmi kánonból? Nagyon remélem, hogy a válasz mindhárom kérdésre
igen.


Sikerülhet-e a magaskultúra legkifinomultabb képviselőinek megállítaniuk a tömegkultúra legfélelmetesebb teremtményeit?
Óriási várakozás előzte meg a megjelenését. Nem véletlenül. 2014-ben közösségi finanszírozás segítségével jött össze a pénz, ami megteremtette azt az anyagi biztonságot ahhoz, hogy a szerző a nyugodt körülmények között dolgozhasson a történeten.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Bajban vannak a nyugatos költők, írók.
Évekig kellett rá várni, többen már el sem akarták hinni, hogy egyszer majd meg fog jelenni. Csepella Olivér rácáfolt a kétkedőkre, és egy vaskos, 264 oldalas könyvet tett le az asztalra. Mutatjuk, milyen lett.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Holnap a Magvető Caféban támadnak a zombik!
Csepella Olivér képregénye már a megjelenése előtt kultikus státuszra tett szert. A rajongók és a szerző holnap egy könyvbemutató keretében ünneplik a várva várt kiadvány megjelenését.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Egy eszement képregény, amiben összecsapnak a Nyugat folyóirat munkatársai és a Zombik. A végeredmény pedig egy tarantinoi kaszabolás.
Történetünk 100 évvel ezelőtt, egy őszi estén játszódik a New York Kávéházban, ahol éppen Babits Mihály születésnapi meglepetésére készülnek a kollégái. De arra senki sem gondolt, hogy a felhőtlen szórakozást egy ezeréves táltos fogja romba dönteni, lemészárolva a kávéház vendégeit, ezzel zombiként csatasorba állítva őket.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Új képregényt készített a Nyugat+Zombik alkotója.
A karácsonyi könyvvásár egyik nagy sikere volt Csepella Olivér képregénye, a Nyugat+Zombik. A kiadvány már évekkel a megjelenése előtt kultikussá vált, hiszen beharangozása után három évig kellett várni az olvasóknak, hogy végre kézbe vehessék a képregényt, ami a magyar magas kultúra legnagyobbjait, a nyugatosokat és a popkultúra ikonikus antihőseit, a zombikat hozza össze egy (könyv)fedél alá.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-12-08 16:37:00

Végre megérkeztek a zombik!!!

Tovább
MINDENNAPI
2017-12-12 15:54:48

Megmutatjuk, milyen a Nyugat+Zombik

Tovább
HÍREK
2017-12-13 13:16:51

Holnap Magvető Café + Zombik

Tovább