Hamisgulyás - Hadikonyha a 20. századi Magyarországon


Kiadó: Helikon Kiadó
ISBN: 9789632272894
Megjelenés: 2015-09-28 09:30:00
vásárlás ►
Szécsi Noémi és Fehér Béla négykezese különös utazásra csábít: a szerzők a 20. századi magyar hadikonyha
történetét, a pótélelmiszerek, ingyenkonyhák, gulyáságyúk és főzőládák világát dolgozták fel az első
világháborútól és a Tanácsköztársaság hónapjaitól kezdve a második világháborúig, egészen Budapest
ostromának idejéig. A kötetet többtucatnyi korabeli recept egészíti ki: az olvasó elsajátíthatja belőlük
egyebek mellett a suhantott leves, a tejfeles tojáspörkölt, a babtorta vagy a tej nélküli palacsinta
elkészítésének művészetét. A számos korabeli forrást feldolgozó, fotókkal és egyéb dokumentumokkal
illusztrált kötetet a szerzők újságírói kíváncsisággal, esszéista lendülettel és természetesen a tőlük
megszokott szépírói szaktudással szervírozták - gasztrorajongóknak, valamint a művelődéstörténet iránt
érdeklődőknek kihagyhatatlan!


Párizsban járt az irodalom – Írói fogások címmel élet és irodalom kapcsolatáról nyílik tárlat Párizsi Magyar Intézetben.
Írói fogások – terítéken az irodalom címmel holnap nyílik kiállítás a Párizsi Magyar Intézetben. A július 13-ig tartó, ingyenesen látogatható tárlaton a kurátorok magyar irodalmi szövegek segítségével reflektálnak napjaink gasztroőrületére, hogy bemutassák, nemcsak az evés öröme vagy az étel hiánya az örök jelenség, de a róla való beszéd is.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>





Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-06-07 13:40:48

Magyar étel és irodalom a Párizsban

Tovább
MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább