Szigeti Kovács Viktor - M. Nagy Szilvia

Az ég madarai


Kiadó: Corvina Kiadó
ISBN: 9789631365573
Megjelenés: 2018-12-13 09:30:00
méret: 170 mm x 170 mm
vásárlás ►
A könyv elején olvasható elöljáró beszéd szerint a melki apátságban, 1632-ben egy szerzetes összegyűjtötte és közreadta 35 madár természetrajzát. Ezeknek az élőlényeknek azonban vajmi kevés köze van a vadgerléhez vagy a sólyomhoz, mindegyikük mítoszok és népi hiedelmek csodás vagy épen szörnyűséges szereplői. A középkori bestiáriumban olyan madarak szerepelnek, mint a főnix, a griff, a szfinx vagy a szirén, hogy csak az ismertebbeket említsük.
"Némelyik bár félelmetes, és jómagam sem szívesen találkoznék sokukkal, azt hiszem, mindegyikőjük az ember okulására van teremtve. Útmutatóul adom most közre természetrajzukat arra az esetre, ha találkoznál valamelyikükkel."
A képzeletbeli madarakat M. Nagy Szilvia csodálatos rajzai keltik életre.Ezeken a valóságon túli képeken valami nagyon is valóságos elevenedik meg, ami rólunk, emberekről árul el valamit.
Van valami mélyen felkavaró a mitológiákban, ami megérinti az embert. Mert miközben tudjuk, hogy kitalált eseményekről, lényekről olvasunk, valahol ezek a történetek, mesék az élet alapvető kérdéseire próbálnak választ adni. Az ég madarai című kötetben Szigeti Kovács Viktor és Makovecz-Nagy Szilvia erre a földre, a mítoszok földjére vezeti az olvasót, és lapjain e különös táj madarait ismerhetjük meg.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>Király Levente a Corvina Kiadó hamarosan megjelenő újdonságairól
Amerikai felmérések szerint egy átlagos kisfiú 5-6 éves korában lát először pornófelvételt. Aggasztó jelenség, és abban, hogy ennek elébe menjünk meghitt családi fészekre és őszinte beszélgetésre van szükség. Ebben segíti a szülőket és a gyerekeket a Corvina Kiadó hamarosan megjelenő kiadványa, a Respekt - Szexkönyv fiúknak c. kiadvány, melyet a kiadó más tavaszi újdonságai mellett egy egyperces villámvideóban mutat be a Kiadó főszerkesztője, Király Levente.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>10 kiadványt díjazott idén a Szép Magyar Könyv zsűrije
A tipográfia, a borító, a grafikák, a kötés, a papír és tartalom összhangja nélkül nem beszélhetünk szép könyvről. Az idei Szép Magyar Könyv versenyen díjazott kiadványok mindegyikéről elmondható, hogy maradéktalanul eleget tesznek ezeknek a követelményeknek.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Ez is érdekelhet:

HÍREK
2019-02-13 10:56:09

Szárnyas lények – Rajzok és mesék

Tovább
INTERJÚ
2019-02-21 13:41:31

Ugye, te se szeretnéd, hogy a fiad pornóból ismerje meg a szexet?

Tovább
HÍREK
2019-06-13 14:29:12

Mitől szép egy könyv? – Szép Magyar Könyv 2018

Tovább