Matula Gy. Oszkár

A folyók hátán érkezik a fény


Kiadó: Athenaeum Kiadó
ISBN: 9789632938073
Megjelenés: 2018-09-10 00:00:00
méret: 124 mm x 22 mm x 183 mm
vásárlás ►
Matula Gy. Oszkár horgásznovelláin generációk sora nőtt fel. A Magyar Horgász magazin évtizedeken keresztül százezrekhez juttatta el ezeket a rusztikus, érzelmekkel és bölcsességgel teli történeteket.
Ne horgászmódszertani fejtegetésekre számítson az olvasó, mert Oszi bácsi horgászvilága más is, több is, mint puszta halkergetés: a természetközeli ember tudósít itt az átalakuló környezetünkről, a Körösök nagy árvize utáni folyószabályozásról, eltűnő halakról és elmúló szerelmekről. Szépségről és emberségről.
Matula Gy. Oszkár egy élő legenda, az Athenaeum pedig ezzel a kiadással tiszteleg a mester munkássága előtt. Egyben javasoljuk a fiatal horgászok számára, hogy kísérjék el az öreget megírt horgászkalandjaira. Elmondhatatlan élményt kapnak tőle: a felismerést, hogy minden, ami a horgászatban fontos, az a halfogáson messze túl van.


Amíg Matula Gy. Oszkár ír, addig Fekete István él.
Szeptember 10-én mutatják be Matula Gy. Oszkár, a horgászíró új könyvét, A folyók hátán érkezik a fény című kötetet a Magvető Caféban. A szerzővel korunk egyik legelismertebb mesterhorgásza, Zákonyi Botond beszélget majd.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>„Matula mestere a műfajnak, árad belőle a szó, de nincs közte felesleges” – Zákonyi Botond Matula Gy. Oszkárról.
A héten mutatták be Matula Gy. Oszkár új könyvét, A folyók hátán érkezik a fény című kötetét. A könyvbemutatón Zákonyi Botond laudálta a szerzőt. A rendezvényen elhangzott teljes szöveget nálunk olvashatjátok először.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-08-21 10:55:22

Horgászkalandok nagy mesélője

Tovább
MINDENNAPI
2018-09-13 14:43:49

Nem csak harcsával él az ember – Matula Gy. Oszkár portré

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább