Szerelem és görög mitológia – Marah Woolf: Isteni szikra 2.

Mit gondol egy gyerek a gyerekeknek szóló könyvekről? Lájk rovatunkban diákújságírók véleményét olvashatjátok. Ez alkalommal Jázmin fejti ki, miért lelkesedett Marah Woolf folytatásos regénysorozatának második részéért.

 

A Sziklás-hegységben eltöltött nyári tábor után Jess szeretné elfelejteni az ott történteket, és végre normális életet élni. De ez a vágya most sem teljesül.

 

Ahogy elkezdődik az iskola, kiderül, hogy Cayden (vagyis Prométheusz), Athéné és Apollón is az osztálytársai lesznek. Jess a tábori incidens miatt szóba sem áll Caydennel, amit meg tudok érteni. A fiú ennek ellenére sem adja fel a próbálkozást, és mindentől megvédi a lányt. Közben Jess egykori legjobb barátnője, Robyn, durva pletykákat terjeszt róla, amiknek a fele sem igaz. Hirtelen felbukkan Mateo, a kedves és vicces srác, aki mindig jó helyen van, ha segítség kell, és szerelmes a lányba, de ez viszonzatlan marad. Eközben Agriosz, az albínó titán még mindig le akarja taszítani Zeuszt a trónjáról, ezért újabb támadásokkal nehezíti meg Jess és az istenek életét. Az ég királya és felesége egyre nyugtalanabbak emiatt. Az istenek mindenáron meg akarják védeni Jesst, de mit lehet tenni, ha egy alakváltó gonosz titán támad meg? Jess már nem tudja, hogy kiben bízhat.

 

Szerintem a sorozat második kötete (még e-book formájában is) volt olyan izgalmas, mint az első (ha nem éppen izgalmasabb), és nekem az is nagyon tetszett, hogy nem csak arról szól az egész, hogy egy fiú és egy lány szerelmes lesz, ami a legtöbb romantikus történetben van, hanem a szerelmi szál mellett még a görög mitológia is jelen van. Ha esetleg valaki nem szereti a romantikus könyveket, akkor is érdemes elolvasni, mert sok érdekességet tudhat meg a görög istenekről és történetükről.

 

*

 

A regény e-könyv formájában megvásárolható erről a linkről. Az e-könyv használati útmutatójáról itt találhattok tájékoztatást.


Marah Woolf

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

„A Sziklás-hegységben eltöltött nyári tábor után Jess szeretné elfelejteni az ott történteket, és végre normális életet élni. De ez a vágya most sem teljesül.”