Mennyit ér egy barátság? – Marah Woolf: Isteni szikra

Mit gondol egy gyerek a gyerekeknek szóló könyvekről? LIKE rovatunkban diákújságírók véleményét olvashatjátok. Ez alkalommal Jázmin írt ajánlót Marah Woolf folytatásos regénysorozatának első részéről, ami felkeltette érdeklődését a második rész iránt is.

 

 

Amikor Jess barátnőjével, Robynnal egy nyári táborba igyekszik, balesetet szenved, de valaki (vagy valami) megmenti őt. Amikor magához tér, a baleset már csak egy álomnak tűnik. Mikor megérkeznek a táborba, Jess megismeri Caydent a szőke, zöld szemű fiút, aki a lányok nagy kedvence. A lány meg van győződve róla, hogy őt látta az álmában. Jess nagyon furcsa dolgokat vesz észre Caydennel kapcsolatban: a fiú az apjával az erdőben beszélget titokban próféciákról és istenekről. Jess nem tudja mire vélni ezt. Összeesküvés-elméleteket gyárt magában, és próbál rájönni, mitől olyan rejtélyes Cayden. Időközben azt veszi észre, hogy kezdi egyre jobban megkedvelni a fiút. De Robyn folyamatosan flörtöl a sráccal, és próbálja meghódítani annak ellenére, hogy neki már van barátja. A két lány eléggé eltávolodik egymástól, de vajon megéri egy fiú miatt tönkretenni a barátságukat?

 

Általában nem szeretem a romantikus történeteket, de ez a könyv izgalmas cselekményével és szerethető főszereplőjével nagyon megfogott. Nagyon jó volt a regényben, hogy gyakran felbukkantak görög mitológiai alakok, istenek és titánok, és ez tette a könyvet egy nem átlagos szerelmi történetté. Ebben a könyvben a főszereplő szemszögéből láthatjuk a történetet, amit én nagyon szeretek, mert így pontosan tudjuk, hogy mikor, mit érez hősünk. Az nem annyira tetszett, hogy Cayden nagyon kiszámíthatatlan volt, és sokszor nem nagyon értettem, hogy mit miért csinált. A legkevésbé szimpatikus karakter Robyn volt, aki állandóan azt akarta, hogy mindenki vele foglalkozzon, és Cayden miatt a barátját és a legjobb barátnőjét is otthagyta. Összességében nekem ez a könyv nagyon tetszett, és azoknak is ajánlom, akik nem feltétlenül szeretik a romantikus regényeket. Már nagyon várom a folytatást.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034797
Megjelenés: 2018-04-16
méret: 215 mm x 135 mm x 40 mm

Marah Woolf

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Azoknak is ajánlott, akik nem feltétlenül szeretik a romantikus regényeket, hiszen részben a műfaj kifordítása a történet.