Két nézőpontból elmesélt, érzelmes történet – Cath Crowley: Szavak kékben

„Röviden? Azta! Hosszan? Letehetetlen! Vélemény? Az hosszú lesz…” Mit gondol egy gyerek a gyerekeknek szóló könyvekről? LIKE rovatunkban diákújságírók véleményét olvashatjátok. Ezúttal Léna osztja meg velünk gondolatait egy egyszerre megrázó és reményt adó kötetről.

 

Év közben általában minimum két hét, amíg kiolvasok egy könyvet, a Szavak kékbent sikerült két nap alatt „befalnom”! Ez a könyv tele van érzelmekkel, az ember egyszerre sír és nevet olvasás közben!

Rachel úgy érzi, nincs értelme az életének bátyja, Cal halála után. Azonban az élet megy tovább, így miután megbukik 12.-ben, visszaköltözik három évvel ezelőtti lakhelyére, Gracetownba. Itt aztán csak egy helyen talál munkát, egykori legjobb barátja, Henry családjának könyvesboltjában, a Howling Booksban. A múlt sebei egyenként tépődnek fel, ahogy Rachel az Üzenetek Könyvtárát szelektálja és Cal leveleire bukkan. Eközben George, Henry húga próbálja kitalálni, hogy ki lehet a titkos udvarlója, aki üzeneteket hagy neki kedvenc könyvében, és ezzel együtt Henryvel próbálják szüleiket békíteni.

Érdekes és először meglepő volt, hogy Cath Crowley végig két szempontból ír, egy fejezet Rachelé és egy fejezet Henryé! Ha nem tudtam, hogy épp mire gondol valamelyik főszereplő, csak tovább kellett lapoznom, és a következő fejezetben ott volt a válasz a másik ember szemszögéből.

Főképp olyan fiataloknak ajánlom, akik egy fontos személy elvesztése után nem tudnak felépülni, és úgy érzik, soha többé nem lehetnek boldogok. Ez a könyv bebizonyítja, hogy még a legsötétebb pontról is vissza lehet térni. A könyvben feltűnik a válás jellegzetes motívuma is, ami bár nem a „főszereplőé”, de azért az igazi főszereplőnk életére is hatással van.

Mindent összefoglalva, nagyon élveztem, és tényleg letehetetlen volt! És persze tőlem külön pluszpont az, hogy keménytáblás borítója van!


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634037378
Megjelenés: 2019-09-26
méret: 215 mm x 135 mm

Cath Crowley

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
INTERJÚ
2019-02-13 09:54:37

„Én sem egy tündérmesében cseperedtem” – Interjú Ozsgyáni Mihállyal

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

A múlt sebei egyenként tépődnek fel, ahogy Rachel az Üzenetek Könyvtárát szelektálja és Cal leveleire bukkan.