Gazdag fiú, szegény lány – Kasie West: A távolság relatív

Mit gondol egy tinédzser a tiniknek szóló könyvekről? LIKE rovatunkban diákújságírók véleményét olvashatjátok. Ezúttal Lizi ajánlja Kasie West A távolság relatív című YA romantikus regényét.

 

A távolság relatív című könyv első látásra nekem olyan volt, mintha a középkorban játszódott volna, mert egy porcelánbababoltban kezdődik a történet. Caymen Meyers és édesanyja Susan Meyers a bolt felett laknak egy szinte egérlyuk méretű lakásban, tekintve, hogy már ezt is alig tudják fenntartani, mégis mind a ketten boldogok, mert együtt vannak.

Caymen a boltban segít nap mint nap, mert anyjának és neki nincs elég pénze, és így próbálnak meg némi profithoz jutni. Egyik nap, mikor Caymen bent van az üzletben, belép egy fiú, aki első látásra piszok gazdag, majd önelégülten ránevet. Mrs. Daltonnak, az egyik törzsvásárlónak vásárol egy babát, aki, mint később megtudtuk, a fiú nagymamája. A lánynak valamelyest felkelti az érdeklődését, de hallott anyjától egy s mást a gazdagokról, így megpróbálja elriasztani. Ennek ellenére Xander egyre többször bukkan fel náluk, és teljesen belopja magát Caymen szívébe. Egyre többet találkoznak, szinte az összes szombatot együtt töltik, mígnem minden kiderül.

Annak ellenére, hogy a fiú mindent megtesz, egy jótékonysági bál, egy szálloda, vagy akár egy temetőlátogatás mindent elronthat. Susan időközben elkezd találkozni egy felettébb gyanús férfival, aki megpróbál behajtani valamit a nőtől. Erre a helyzet csak stresszesebbé kezd változni, és ennek sajnos Caymen anyja issza meg a levét. A családi körben egyre több lesz az ellenvetés, így a lány csak Xanderre és a barátaira támaszkodhat.

Azoknak  ajánlom, akik szeretik a kicsit lányosabb, romantikusabb feelingű (hangulatú) könyveket, és aki bele mer/tud gondolni abba, hogyan élhet egy szegény család. Az én szememet igazán felnyitotta ez a könyv, és úgy gondolom, hogy ezt akár még egy felnőtt is élvezheti. Az elején nehezen indul be a történet, de aki türelmes kivárni, annak egy igazi ,,könyvélményben” lesz része! Akit érdekel, hogy ennek az első látásra keszekusza történetnek mi lesz a vége, olvassa el A távolság relatív című könyvet! Ígérem, nem fogja megbánni!


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034810
Megjelenés: 2018-05-24
méret: 215 mm x 135 mm x 30 mm

Kasie West

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Lizi Kasie West YA romantikus regényét ajánlja.