Elolvastam és felnyílt a szemem – Király Anikó: Strand, papucs, szerelem

Mit gondol egy gyerek a gyerekeknek szóló könyvekről? LIKE rovatunkban diákújságírók véleményét olvashatjátok. Ezúttal Léna fejti ki személyes hangvételű írásában, hogyan hatott rá Király Anikó Strand, papucs, szerelem című regénye.

 

 

Általában egy könyv kiolvasása után mindig várok egy fél napot, mielőtt egy újat olvasnék. Mondhatni, „megemésztem” a könyvet. A Strand, papucs, szerelem után egy fél percet sem vártam, rögtön visszalapoztam a könyv elejére, hogy újraolvassam a kedvenc részeim. A magával nem túl elégedett Bogi nyara elképesztően gyorsan magába ránt. Az első megemlítendő dolog az, ahogy Király Anikó összekeveri a való világot egy kevés fantáziával. Kitalált, de mégis természetes kávézó és kemping egy nagyon is létező helyszínen!

 

A könyvet elsősorban elégedetlen kamaszoknak ajánlom. Ha az ember azt hiszi, semmi jó nincs az életében, gondolja újra. Már az első 100 oldal után úgy éreztem, hogy felnyílt a szemem! Válás, szerelem, leendő féltestvér: mind-mind olyan kényes téma, amiről nem kezdünk el csak úgy írni! A mindennapi problémák a legtöbb könyvben gyorsan elrendeződnek, Király Anikó viszont boncolgatja ezeket a témákat. Előkerül az a „tipikus fordulat” is, amikor két fiú küzd egy lány szívéért, bár ebben az esetben sokkal inkább egy lány küzd két fiú szívéért.

 

Röviden lezárva, szerintem életem egyik legjobb könyvélménye volt, és mivel elég sokat olvasok, ez nálam nagy szó! Nagyon ajánlom minden korosztálynak, de legfőképpen minden kamasznak!

 

 

Pörneczi Léna


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035084
Megjelenés: 2018-06-30
méret: 215 mm x 135 mm x 25 mm

Király Anikó

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

„Ha az ember azt hiszi, semmi jó nincs az életében, gondolja újra.”