Egy rejtélyes világ – Frances Hodgson Burnett: A titkos kert

Mit gondol egy tinédzser a tiniknek szóló könyvekről? LIKE rovatunkban diákújságírók véleményét olvashatjátok. Ezúttal Jázmin ajánlja Frances Hodgson Burnett szimbólumokban gazdag regényét.

 

Szinte hihetetlen, hogy ez az 1953-ban íródott könyv még ma is igen nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Nem gyakran fordul elő, hogy egy majdnem 70 éves regény olyan modern stílusú, hogy a mai fiatalok számára is könnyen érthető olvasmány.

Mary Lennox a sápadt, Indiában élő kislány, senkit sem szeret. A szülei elhanyagolják, és ő egész nap csak a dadusával és a szolgákkal találkozik. De egy nap kolera tör ki, és a házban mindenki meghal Maryn kívül. Az árván maradt kislányt Angliába, Misselwhaite Manorba költöztetik nagybátyjához, Craven úrhoz. A kislány unatkozik, ezért a kertben bóklászik. Marthától, az egyik szolgálólánytól megtudja, hogy van egy kert, ahova tíz éve senki sem teheti be a lábát. Ez felkelti Mary érdeklődését, és elkezdi keresni a kert ajtaját. A folyosón sétálva furcsa hangokra lesz figyelmes. Kérdőre vonja Marthát, de ő úgy tesz, mintha nem tudna semmiről, ahogy a személyzet többi tagja is. A titkos kert, és a furcsa neszek már épp elég okot adnak arra, hogy Mary nyomozni kezdjen. Amikor olvastam, szinte éreztem a kertben nyíló fák és virágok illatát, és a jó lápi levegőt. Ha kíváncsi vagy arra, hogy megtalálja-e a kislány a kertbe vezető ajtót, és a hangok gazdáját, akkor olvasd el ezt az érdekes és izgalmas könyvet. Nagyon magával ragadott ez a történet, mert együtt izgulhattam a főszereplővel, és végigkövethettem, hogyan lesz a morcos csúnya kislány kedves és szerethető karakter. Külön említést érdemel a könyv borítója, amely nagyon szép, színes, és ha nagyon figyelsz, több, a regényben fontos szimbólumot is megtalálhatsz rajta.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035008
Megjelenés: 2023-03-27
méret: 197 mm x 129 mm x 20 mm

Frances Hodgson Burnett

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Jázmin F. H. Burnett A titkos kertjét ajánlja.