Susan Kreller: Varacska

Írta:Caledonia Valley
Susan Kreller könyvét az egyik munkatársam ajánlotta nekem, aki már ismer annyira, hogy tudja, tetszeni fog. Nos, ezt a kötetet IMÁDTAM, és új kedvencet avattam.

A Varacska már ott és akkor megfogott magának, mikor elolvastam azt a kifejezést, hogy indián törzsfőnök. Nem titok, hogy gyerekkorom óta rajongok az észak-amerikai indiánokért, a kultúrájukért, a zenéjükért, a regényekért, amik róluk és hányattatott sorsukról szól. Továbbá meg kell említenem, hogy nem szeretem a rosszízű tréfákat, amik az indiánokhoz köthetőek, ám szerencsére az ebben a könyvben szereplő indián törzsfőnökről szóló leírások végtelenül aranyosak és szerethetőek, mindenféle negatív felhang nélkül, s számomra Varacska mellett a könyv – testileg ugyan jelen nem lévő, de minden lapján szeretett egyéniségével átitatott – Almásrétes törzsfőnök könyve is. 

 

Maga a könyv édes, vicces, cuki történetek gyűjteménye Varacskáról, aki a legszeretnivalóbb szörny a világon. Sete, pontatlan, pofátlan, csintalan… elképesztően vicces, és esetlen. Tömény humor, hasfalszaggató vidám perceket okoz a könyv. Igazán vidám perceket szerez, végigneveted a nyúlfarknyi oldalakat, mindenképpen ajánlom beszerzésre a könyvet.

 

Van benne minden, ami kell. Egy szörny, aki mindig elkésik, és ez a szörnytársadalom legmegtűrhetetlenebb tulajdonsága, kavicsos pizza, táncórák egy gömbölyded, édes szörnylánnyal, a főnök gyermekeire való idegtépő vigyázás, születésnap, tavaszkezdet, és sok-sok érdekes információ a szörnyek társadalmáról és illemszabályairól. Legalábbis, amit az írónő ebben a világban épített fel. 

 

Idézetek:

„Ezen kívül szerette a vad indián törzsfőnökről, Almásrétesről szóló történeteket.”

 

„Varacska morgolódva kikászálódott az ágyból, találomra megmosott kettőt a fogai közül, aztán feltűrte az ingujját."

 

„Az összes poszter a legnagyobb kedvencét, Almásrétes törzsfőnököt ábrázolta. Úgy döntött, megváltoztatja a poszterek sorrendjét: legfölülre rakta azokat, amelyeken Almásrétes különösen ádázul nézett.”

 

„Szörnyűbbnél szörnyűbb táncokat tanultak: vérkeringőt, extra erős salsát, a néptáncok közül pedig a koporsódöngölőt.”

 

„A kis szörnyek először is kezelésbe vették az Almásrétes törzsfőnököt ábrázoló posztert, és bajuszt meg szakállt rajzoltak a törzsfőnök ádáz arcára. Varacska a plafonon volt az idegességtől. Most mit csináljon? Borotvahabbal és pengével esett neki a poszternek, hátha sikerül leszedni a firkálást.”

 

Történet: 5 szörnyi

Illusztrációk: 5 szörnyi


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789639869899
Megjelenés: 2017-06-07
méret: 224 mm x 194 mm x 12 mm
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
HÍREK
2017-12-15 14:32:29

Bulgáriában ismerik leginkább a magyar irodalmat

Tovább
HÍREK
2018-09-26 08:57:44

Rangos francia díjra jelölték Dragomán Györgyöt

Tovább

Varacska a legszeretnivalóbb szörny a világon.