Vivien Holloway: Vérvörös horizont

Írta:Évi
A Végtelen horizont nagyon tetszett, így szinte nem is volt kérdés, hogy a kiegészítő kötetet beszerezzem-e és elolvassam-e vagy sem.

A kis kötet kettő novellát tartalmaz, és ahogy a fülszöveg is mondja, az egyik egy előzménytörténet, ami leírja Becky és Nick találkozását, a másik pedig Juniperről szól, ami a Végtelen horizont után játszódik.
 
 
Őszintén szólva az első érdekelt nagyon, amikor először megtudtam, hogy lesz ilyen könyv. Szeretem Becky és Nick párosát, és újra vissza tudtam csöppenni ebbe a szuper történetbe. Ettől függetlenül nem okozott olyan nagy meglepetést, mert a történések fő vonalait ismertük már a Végtelen horizont alapján. Éppen ezért érdemes lehet előtte elolvasni.

A másodikat viszont szigorúan utána csak! Természetesen ez már rengeteg újdonságot tartalmazott. A Végtelen horizontban nem igazán ismertük meg Juniper karakterét, pár döntését láttuk csak, viszont a személyiségének a mélyét nem láthattuk. Kicsit ezt vártam ettől a novellától. Hogy jobban megismerjük.

Sajnos nem igazán éreztem ezt. Juniper sosem volt a kedvenc karakterem, és ez a kötet után sem változott. Örültem, hogy láthattam, mi lett vele később, és hogy milyen hierarchiában épült fel a kalózok „társadalma”.

A novella kitágította egy kicsit a világot, többet láthattunk a szereplők életéből, viszont – amit nagyon sajnálok – nem lett olyan jó, mint amilyenre számítottam. Viszont, ha szerettétek a Végtelen horizontot, akkor ezt se hagyjátok ki! :)
 
Forrás: Évi kuckója

vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155632082
Megjelenés: 2016-06-10

Vivien Holloway

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

„(...)ha szerettétek a Végtelen horizontot, akkor ezt se hagyjátok ki! :)”