Vivien Holloway: Tolvajbecsület

Írta:Évi
Olyannyira megszerettem ezt a sorozatot, hogy azonnal meg is rendeltem a folytatást.

Sajnos nagyon gyakori, hogy negatívan állok hozzá egy magyar szerző művéhez, mivel sokkal gyakrabban csalódok is bennük – ugyanakkor ennek valójában nincsen semmi alapja, egy negatív sztereotípiát építettem fel a gondolataimban. Vivien Holloway könyvei viszont segítenek ezt lerombolni.
 
A szereplők ugyanolyan jók, mint eddig. Kicsit még jobban, még alaposabban megismerhetjük őket, mint az első kötetben. Winie mindent megtesz, hogy segítsen Willnek, és a lánynak végre a múltjába is beleláthatunk. Az ő története olyan, ami miatt sajnálom szegényt, de valószínűleg olyan mély nyomot hagyott benne, hogy erősen formálta a jellemét. Senki sem érdemli meg, hogy ilyet tegyenek vele.

 
A lány családjáról is többet tudunk meg. Azt például, hogy hogyan vigyáznak egymásra, milyen szemfülesen kiszúrják, ha valakivel nincsen minden rendben. Azt, hogy mennyire összetartóak, ugyanakkor egymás ellen is kamatoztatják a tudásukat. Lenyűgöző. De komolyan, lenyűgöző. Láthatjuk, hogyan készítenek el egy haditervet, milyen komolyan megszervezik a rablásokat, mindenkinek fontos szerepe van. Egymásra vannak utalva, tökéletesen megbíznak egymásban, fontosak egymásnak.
 
Ott van Will, aki pont ellenkező családi háttérrel rendelkezik. Ez adja mindennek az alapját, ugyanakkor egy céltudatos fiatalember, akit úri életre neveltek, viszont ő ebből nem kér. A szokásait nem tudja elhagyni, ezek pedig akadályozhatják a célja elérésében. Fontos, hogy ez sem tántorítja el – egyszer hallottam egy olyat, hogy az a lényeg, hogy pont eggyel többször álljunk fel, mint ahányszor elbukunk, és ebben van igazság, bőven. A célért meg kell küzdeni, és súlyos problémák kerülhetnek az utunkba, de megéri.

Aztán ott van Tony, aki a színtiszta gyűlöletem célpontja lett. Mert egy számító és undorító alak. Nem láttam indítékot a tettei mögött. Ha az volt a szerepe, hogy valakit utálni kell, akkor ezt tökéletesen betöltötte – viszont a mozgatórugókra még kíváncsi vagyok, ami miatt meghozta a döntéseit.
 
A vége pedig egy nagyon komoly függővég. Ez pedig nem túlzás, a legnagyobb csattanóval rendelkező kötetek egyike volt ez. Ha tetszett a Mesterkulcs, akkor javaslom ezt is, mindenképpen megéri elolvasni.
 
Forrás: Évi kuckója

tovább ►
ISBN: 9789637051623
Megjelenés: 2014-11-26

Vivien Holloway

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
HÍREK
2020-02-26 09:32:27

Kihirdették az Aegon Irodalmi Díj 2020-as rövidlistáját

Tovább

Ha tetszett a Mesterkulcs, akkor javaslom ezt is, mindenképpen megéri elolvasni.