Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep

Írta:Caledonia Valley
Tamás Zsuzsa Mimi sorozatának 5. kötete az idei Könyvhétre jelent meg, s visszatérnek benne a már jól ismert szereplők. Mimi, pici testvére, Bori, mama nyuszi és papa nyuszi, és a kislány ovis barátai is.

A kötet – az előzőekhez hasonlóan – szintén két rövidebb mesét tartalmaz, amik fontos és lényeges témákat járnak körbe.

 

Az első történetben Mimi a névnapjára készülődik, és egy szörny nyuszit, egy vérnyulat akar, aminek véres a szája, és aminek a mama nagyon nem örül. Mimi gyermeki ártatlansággal málnásnak gondolja a nyuszi száját, és a papa – a mama morcossága ellenére – óvatlanul már megígérte, hogy megkapja ezt a mocsárbanit. Végül a kisnyuszi egy fagyigépet kap ajándékba, amivel megvendégeli barátait. A csattanót nem lövöm le, mindenesetre elég humoros történéssel zárul az ünnep. 

 

A második mesében Mimi a nagycsoportos oviból általános iskolába készül, és az édesanyjával járja végig a különböző lehetőségeket. Ezek hol pozitív, hol pedig negatív, már-már félelmetes tapasztalatokkal zárulnak. Ezt minden kisgyermek átéli, és a mese az én emlékképeimet is visszahozta az óvodából, és az általános iskolai látogatásról is. 

 

Bízom benne, hogy az írónő végigkísér minket még egy darabon kicsi Mimi életének folyamán, aki újabb és újabb izgalmas kalandokat él majd át, melyek segítségével a gyermekek is megbarátkozhatnak a változásokkal.

 

Történet: 5 nyuszi

Illusztrációk: 5 nyuszi  


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634760139
Megjelenés: 2018-06-04
méret: 210 mm x 160 mm x 15 mm

Tamás Zsuzsa

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2019-05-17 11:39:24

A kilencvenes évek Bibliája – James Redfield: A mennyei prófécia

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Két rövid mese, mely fontos és lényeges témát jár körül.