Susanna Davidson: Klasszikusok ​kicsiknek – Hamupipőke

Írta:Caledonia Valley
A mai Mesevilág-péntek egy igazi klasszikusról szól – Hamupipőkéről... Először is szeretném elmondani, hogy a Hamupipőke soha sem tartozott a kedvenc Disney meséim közé, azonban magát a történetet mindig is szerettem. A fordulópont 2015-ben következett be az életemben, amikor Kenneth Branagh megrendezte és képernyőre álmodta Ella történetét, amiben megismerhettem a csodálatos Lily Jamest és Richard Maddent.

Az utóbbi években egyre több minőségi, nem szokványos mesekönyv jelenik meg a külföldi piacon, melyek szerencsére a hazai kiadókat is vonzzák. Így kerülhetett kiadásra a Klasszikusok kicsiknek nevet kapó pop-up (térbeli) mesekönyv is, amit angolul terveztem beszerezni, ám a Central Médiacsoport az eredeti, 2017. októberi megjelenéshez képest rendkívül gyorsan elhozta a könyvet a magyar olvasók számára.

 

A mesekönyv pár oldalból áll csupán és minimális szöveget tartalmaz, ám a térbe kihajló oldalak bőven kárpótolnak a nyúlfarknyi történetért. Az illusztrációk szemet gyönyörködtetőek, melyeket Sara Gianassi illusztrátornak köszönhetünk. A lapok olyan frissek, hogy ropognak az ember keze alatt, Hamupipőke gyönyörű, mint mindig, az egerek aranyosak, a mostoha ábrázolása pedig kellően gonosz. A magyar kiadásra minőségileg nem lehet panasz!

 

A kötet egyetlen negatívuma az alábbi mondattöredék: vágta rá a lányNos, talán felelte, vagy válaszolta! Nem értem, hogy kerülhetett bele egy ilyen modern szöveg, az amúgy gondosan szerkesztett, szépen megformált szövegbe. Mindenesetre e miatt nem szerettem volna levonni fél csillagot, mert a mesekönyv maximálisan megérdemli a legtöbb csillagot is! 

 

A Hamupipőke térbeli mesekönyv egy minőségi, gyönyörű kiadás, ami megéri az árát, annak ellenére, hogy az elég borsos lett ahhoz képest, hogy milyen rövidke is a kötet... Olvasás közben döbben rá csak az ember, hogy minden forintot megért... Ajánlom mindenkinek, aki szereti a klasszikus történetet, a Disney mesét és az élőszereplős feldolgozást, valamint ajánlom minden olyan anyukának és gyerkőcnek, aki szeretne elmerülni egy picit a varázslatban...

 

Értékelés: 5/5 tök


tovább ►
ISBN: 9789633412695
Megjelenés: 2018-07-13
Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2017-11-21 15:04:44

Önismeret minden napra, avagy határidőnapló másképp

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
MINDENNAPI
2020-02-12 14:52:47

Felkészítő könyv az óvoda előtt álló gyerekek és szüleik számára – Oviba megyek!

Tovább

Borsos az ára, de minden fillért megér.