Rejtélyek nyomában Budapesten

Írta:Szilvási-Kassai Eszter
Tittel Kinga budapesti idegenvezető és két gyönyörű kisfiú édesanyja. Egy igazi hiánypótló, csodás könyvet jelentetett meg, melyet a gyerekeivel töltött budapesti barangolásai ihlettek. A könyv elképesztően olvasmányos, a szerzőnek minden szoborhoz, utcasarokhoz van egy története vagy éppen egy titokzatos rejtélye. Ráadásul a kötetben több kézzel illusztrált térképet is találhatunk, mellyel minden egyes fővárosi kalandozásunkat megtervezhetjük.

Összegyűjtöttünk 5 érdekes sztorit, amit Tittel Kinga kiadványa nélkül valószínűleg sosem tudtunk volna meg.

1. A Fővárosi Állatkert vízilovai a legszaporábbak egész Európában. Olyannyira, hogy az európai állatkerti állomány egy jelentős részének családfája visszavezethető egészen Aranyig, a budapesti ősanyáig.

2. Az 1945 januárjában felrobbantott Erzsébet híd romjaitól északra állt majdnem négy évig az ideiglenes pontonhíd, amit a pestiek Bözske hídnak neveztek el.

3. A Lánchíd magánvállalkozásként épült, báró Sina György bankár adta hozzá a legtöbb pénzt.

4. A Parlamentet annak érdekében, hogy elkerüljék a megsüllyedését, egy óriási betontányérra állították. Az építéshez eredetileg használt sóskúti mészkő túl puhának bizonyult, ezért 90 év alatt lecserélték egy keményebb mészkőfajtára.

5. A Corvin áruház 1926-es megnyitása után a téren jelentősen megnövekedett a forgalom, ezért egy villanyrendőrt helyeztek el itt. A Nagykörút és a Rákóczi út sarkára egy lámpát szereltek az úttest fölé, ez alatt pedig egy rendőr állt,, aki egy hosszú rúddal kapcsolgatta a lámpát.

Ha Te is bevezetnéd kisiskolás gyermekedet a főváros titkaiba, garantáltan a legkedvesebb közös olvasmányotok lesz Tittel Kinga könyve. A fenti érdekességeken túl még számos rejtély és érdekesség vár rátok. Megtudhatjátok, hogy kik a hídmesterek és mi a a feladatuk, hogy ki volt Budapest vőlegénye és azt is, hogy miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát. Szerezd be Te is a Mesélő Budapestet!


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155501708
Megjelenés: 2016-01-29
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Rejtélyek nyomában Budapesten