Liane Schneider: Bori és a húsvéti nyúl

Írta:Caledonia Valley
Húsvét közeledtével itt az idő, hogy egy picit az ünnepre hangolódjunk, mivel azonban én nem vagyok vallásos, a Húsvétot nem keresztény ünnepet közelítem meg, mint ahogyan Liane Schneider sem igazán tette.

 
 

Bori és a húsvéti nyúl egy bájos mese, ami jó néhány hagyományt bemutatva meséli el nekünk Bori legújabb kalandját.

Közeledik a Húsvét, így Bori tojást fest, és izgatottan szemléli a kertjükben felbukkanó nyuszit. Vajon a húsvéti nyuszi az, amelyik ijedten keresztülszaladt az udvaron? Nem tudhatjuk. Bori azonban hisz benne – és ennél fontosabb nincs is.

Szeleburdi, kíváncsi kislány révén Bori a tojásfestéshez sem éppen a megfelelő módon közelít, de szerencsére mindenben segítségére van mamája, aki egy különös trükköt is tanít a kislánynak.

Nagyszombaton aztán Bori és kedves kis családja izgatottan készülődik a hatalmas tűzgyújtásra – ami tulajdonképpen egy keresztény hagyomány, de ha nem dolgoztam volna katolikus idősek otthonában, fogalmam sem lenne erről a szokásról –, ahol váratlanul ismét felbukkan az a különös nyuszi.

 

A kötetben számos, Húsvéthoz köthető hagyomány fellelhető a tojásfestésen és a tojáskeresésen túl a tűzgyújtásig és egy furcsa ötletig, amit Bori anyukája ismertet meg velünk némi vatta segítségével.

A kötet cselekménye számomra ízig-vérig a német életmódot és szokásokat tükrözi, különösen némely furcsa szokás ismeretének hiányában.

A mese azonban egy hamisíthatatlan Bori-történet, amiben az olvasó garantáltan nem fog csalódni!

A kicsi Bori történeteit itt még Anette Steinhauer illusztrálta, akinek rajzai Janina Görissen illusztrációi után sajnos kevésnek bizonyultak a szememben.

 

Ajánlom azonban a kötetet Húsvét alkalmából minden kisgyermek számára, akiknek az olvasás egy igazi kaland lesz! Bori-rajongóknak pedig természetesen kötelező! 

 

Értékelés: 5/5 nyuszi

Illusztráció: 4/5 nyuszi


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034445
Megjelenés: 2020-02-07
méret: 192 mm x 192 mm x 3 mm
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
HÍREK
2017-12-15 14:32:29

Bulgáriában ismerik leginkább a magyar irodalmat

Tovább
HÍREK
2018-09-26 08:57:44

Rangos francia díjra jelölték Dragomán Györgyöt

Tovább

Bori és a Húsvéti nyúl esete.