Kitty Richards: Egy nap Apával – Értékelés

Írta:Caledonia Valley
A kötet főszereplője Toppancs, a Disney által mozgóképre álmodott Bambi című mesefilm végtelenül cuki és kalandvágyó nyuszija, aki jelen kötetben még egészen fiatal, és nagyon-nagyon boldog, ugyanis az egész napot az apukájával kettesben töltheti.

Toppancs – mint minden kisgyerek – hihetetlenül izgatott, és már előre várja az izgalmas kalandokat, amiket az apukájával együtt élhet át. Csakhogy – a várva várt játék és móka helyett – nyuszipapa inkább hasznos, semmint bohókás időtöltést tervezett aznapra, amit Toppancs meglehetősen unalmasnak talál, így – mikor a kisnyuszi egy pici kitérőre tér a folyóhoz szomjoltás céljából – egyáltalán nem meglepő, hogy a természet hívó szava és a kaland ígérete elcsábítja őt a papájától. Toppancs eleinte nagyon jól érzi magát, azonban eltéved, míg végül bajba is kerül. A kisnyuszi egyáltalán nem így tervezte ezt a napot, és hiányolni kezdi a papáját.

 

„– Bátran, bármikor kérd a segítségemet! Az apukád vagyok, és mindig ott leszek melletted, ha bajba kerülsz – magyarázta nyuszipapa.

– Tudom, Apa – felelte Toppancs.”

 


Az Egy nap Apával c. kötetben egy olyan kisnyuszi napját követhetjük nyomon, akit hajt a kalandvágy, és nem tud megülni parányi nyuszipopóján
, s bár figyelmét eltereli a természet hívó szava, egyáltalán nem egy önfejű, idegtépő jellemmel bíró karakter, aki pillanatok alatt bajba kerül. Toppancs csupán egy kisnyuszi, aki élelemgyűjtés helyett játszani szeretne, s mivel fiatal és nem sok tapasztalattal rendelkezik a világról, nem gondol a negatív következményekre.

Toppancs számomra már a Bambiban is kedvenc szereplő volt, itt pedig betekintést nyerhetünk a „Bambi előtti időkbe” is, megismerve ezzel egy gyermekkori mesehősünk előéletét.

A kötet végén az apukákat állítja a középpontba, akik bizony szívesen töltik a szabadidejüket csemetéjükkel, még ha gondolkodásmódjuk erősen különbözik is egymástól.

Toppancs apukája nemcsak egy bölcs, csendes nyuszi, aki azonnal ott terem, amikor a gyermekét veszély fenyegeti, hanem egy türelmes apuka is, aki számára a család és a gyermekei a legfontosabbak. 

 
Az Egy nap Apával egy aranyos, kalandos mese, melyben láthatjuk az apai szeretet erejét és az apa-gyermek közötti töretlen kapocs erősségét. Kifejezetten ajánlom ezt a hiánypótló apukás könyvet a kisgyermekeknek, Toppancs-rajongóknak és Disney-őrülteknek!


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634037958
Megjelenés: 2020-01-17
méret: 196 mm x 196 mm x 10 mm

KITTY RICHARDS

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
INTERJÚ
2019-02-13 09:54:37

„Én sem egy tündérmesében cseperedtem” – Interjú Ozsgyáni Mihállyal

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

„Az Egy nap Apával egy aranyos, kalandos mese, melyben láthatjuk az apai szeretet erejét és az apa-gyermek közötti töretlen kapocs erősségét.”