Joss Stirling: Misty - A kendőzetlen igazság

Írta:Évi
"Hát igen, ez vagyok én: olyan tapintatos, mint egy baseballütő. - Esetleg kimenjek egy percre? - ajánlottam fel."

Meddig tudnál igazat mondani?

 

Úgy, hogy még a legkisebb füllentés is kudarcba fulladna? Nincsenek jótékony hazugságok, semmi sem, ami nem igaz. Szerintem mindenkinek ismerős, amikor kedvességből hazudunk valakinek: igen, csinos rajta az a nadrág, jól áll neki az új haja, vagy éppen jó volt ez a vicc.

 

Most képzeljük el az életünket az a bizonyos szűrő nélkül.


Ha valaki azt mondja, hogy vagy, tudnál mosolyogni, de nem tudnád azt mondani, hogy "Köszi, jól", miközben a Földről is eltűnnél szíved szerint. A szádon az jönne ki, hogy "Borzalmasan". És ez így lenne mindig.
 
Ha ezt sikerült elképzelni, akkor már tudod milyen lehet a mai könyvünk főszereplőjének, Misty-nek az élete. Misty savant, akinek az igazmondás a képessége, és ha ezt "kiterjeszti", akkor senki sem tud hazudni körülötte. Az erejéből adódóan az élete tele van vicces, vagy éppen borzalmasan kínos pillanatokkal.
 
A könyv Crystal és Xav története után veszi fel azt a bizonyos fonalat. Crystal segít Urielnek, hogy megtalálhassa a lélektársát. A fiú párja Dél-Afrikában él, és a család nagy szerencséjére Opal is, Crystal egyik nővére. A lány azonban nem tud elutazni Uriellel, ezért Misty kíséri el a fiút.
 
Miután megérkeznek Fokvárosba, kisebb-nagyobb tévedések után Uriel meg is találja a lélektársát Tarryn személyében. Az újdonsült pár nagyon boldog együtt, Misty pedig Tarrynon keresztül megismeri a helyi vitacsapatot, akiknek a vezetője Alex.

Alex is savant, ugyanakkor Misty-vel egyáltalán nem kedvelik egymást. A két fiatal ellenségesen viselkedik egymással, hiszen Misty képessége valahogy hat Alexre, a fiú nem tud rendesen hazudni mellette. Bár füllenteni és ferdíteni tud, rendes hazugságra képtelen.

A történetről egyenlőre ennyi elég, hiszen nem akarok semmi spoilert leírni. Inkább mesélek a karakterekről. Misty az a tipikus imádni való karakter, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Igaz, ironizálni szóban nem tud, hiszen az is hazugságnak minősül, ugyanakkor a mesélései hihetetlenül viccesek voltak. A képessége által teremtett helyzetekre pedig ez szintén igaz.


Alex maga a furcsaság. Egyszer ilyen, egyszer olyan. Az ő karaktere teljesen kusza, valamint rengeteg spoilert rejt magában, így annyit mondok csak, hogy őt mindenképpen meg kell ismerni ahhoz, hogy "véleményt" mondhassunk róla - benne semmi sem olyan, mint amilyennek tűnik.


Angel és Summer Misty legjobb barátnői, akik szintén savantok. így még jobban megértik a lányt, hiszen tudják, mit vonz magával a képessége. Mindkét lány szimpatikus karakternek tűnik, és nagyon várom már, hogy az ő történeteiket is olvashassam. Rettenetesen kedves lányoknak tűnnek. Mindenki megérdemelne két ilyen barátnőt.

Akik pedig még említést érdemelnek, azok Misty szülei. Szó szerint ők okozták a legnagyobb meglepetést. Az édesanyja rettenetesen pozitív karakter szerintem, de az apja hatalmas meglepetést okozott nekem. Aki olvasta, az tudja, mire gondolok, aki pedig nem, az pedig ha elolvassa, akkor megtudja.

 

És hogy kinek ajánlom? Azoknak, akik olvasták és szerették az előző részeket. Ha szereted az írónő stílusát, akkor ez a te könyved. Édes és aranyos történet szerethető karakterekkel.

Forrás: Addicted to the books

Itt megtaláltok: Évi kuckója


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634033486
Megjelenés: 2017-03-03
méret: 135 mm x 215 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634030652
Megjelenés: 2015-11-09
méret: 135 mm x 216 mm

Joss Stirling

Tovább
Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2017-11-21 15:04:44

Önismeret minden napra, avagy határidőnapló másképp

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
MINDENNAPI
2020-02-12 14:52:47

Felkészítő könyv az óvoda előtt álló gyerekek és szüleik számára – Oviba megyek!

Tovább

"- Pingvinek Afrikában? Tiszta Madagaszkár! (...) Imádtam azt a filmet."