James Dashner: Halálkúra

Írta:Évi
Mi értelme beszélgetni, ha már nem lehet megbízni a szavakban?

És én még a Tűzpróba végén voltam kiakadva?
 
A könyv megint csalóka fülszöveg tekintetében. Ami számomra egyáltalán nem gond, mivel én nem olvastam el a fülszöveget, hanem kinyitottam a könyvet, és csak olvastam, olvastam, olvastam. És megint annyi minden történt, hogy alig emlékszem a történetre.

A könyv története egyszerűen pörgős. Talán így lehetne a legjobban jellemezni. Egy érzelmi hullámvasút volt számomra, mivel az egyik kedvenc karakterem (aki valójában sokak kedvenc szereplője szerintem) elkapja azt a bizonyos betegséget... És ezután szerintem ki tudjátok találni, mi következik ezután sajnos.

Teresát nem utálom, számomra még mindig érthető, hogy miért csinálta azt korábban, amit. Thomas helyében nem örültem volna én sem, de így külső szemlélő szempontjából megértem. Brendát viszont még mindig nem. Eddig sem volt szimpatikus, az epilógus után pedig végképp nem lett az, és van egy olyan érzésem, hogy sosem lesz az.


Ez a rész pedig tényleg egy érzelmi hullámvasút. Egyszer fent éreztem magam, egyszer lent. Egyáltalán nem számítottam ilyen eseményekre. A gimis éveim alatt mindig a buszon olvastam, amikor volt egy szabad fél órám, és itt néha meg kellett állnom újra átgondolni a dolgokat. Csak ismételni tudom magamat: egyszer fent, egyszer lent.

És aminek nagyon örültem, az az, hogy végre kimegyünk a szabadba is! Mármint a VESZETT-en kívüli szabadba, ahol az emberek bármikor elkaphatják a kitörést, ami halálos végkimenetelű a számukra. Végre a csapat emberek közé került, akik a valóságban élnek és szenvednek. Elgondolkodtató volt számomra, hogy van-e olyan, hogy jó megoldás. Hogy ha elzárkóznak a külvilágtól, lehet nagyobb esélyük lenne a túlélésre. Hiszen a vírus a levegőben terjed, de talán lassítható lenne, ha nagyobb távolságra élnek egymástól, más körülmények lehetnének.

Viszont rengeteg kérdés maradt bennem a kötet végére. Mi történt a többi kontinenssel és országgal? Oda is eljutott a betegség? Léteznek egyáltalán érintetlen területek? Vannak olyan közösségek, akik túlélték, és egészségesek? Egyrészt örülök, hogy a további történéseket a mi képzeletünkre bízta James Dashner, ugyanakkor kíváncsi is lennék. Thomas és a többiek beletörődtek abba, ami történt, vagy próbáltak valamit tenni? Esetleg még több immunist keresni?

Nagyon sok kérdés felvetődött bennem a saját életemre vonatkozóan. Vajon én mit tennék az egyes helyzetekben? Meglepő módon elgondolkodtatott a könyv több témában is.

Összességében elmondhatom, hogy én nagyon szerettem az egész trilógiát. Szerintem egy nagyon jó egyedi ötletet ír le, viszont néhol elég felületesen dolgozta ki a gondolatait az író, amit nagyon sajnálok.
 
Forrás: Évi kuckója

vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632665085
Megjelenés: 2018-01-24
méret: 200 mm x 124 mm x 29 mm

James Dashner

Tovább
Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2017-11-21 15:04:44

Önismeret minden napra, avagy határidőnapló másképp

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
MINDENNAPI
2020-02-12 14:52:47

Felkészítő könyv az óvoda előtt álló gyerekek és szüleik számára – Oviba megyek!

Tovább

Szóval, meg kell mentenünk a világot, és hasonló hülyeségek.