Futók kézikönyve – Javítsd a technikád a tudomány segítségével

Nagyszerű tippek edzéshez és versenyekre.

A Corvina Kiadó tavaly megjelent kötetét szeretném a figyelmetekbe ajánlani, ugyan már egy éves, de idén karácsonyra is tökéletes ajándék lehet egy futó családtagnak, barátnak. A borító tudományos magyarázatokat, segítséget ígér, mellyel javítható a futótechnika, és ez maradéktalanul meg is valósítható, a teljesítményfokozás garantált. Szakmailag kidolgozott, tényekkel és kutatásokkal alátámasztott segítséget nyújt a könyv az olvasóknak, éppen ezért kezdő futóknak talán még nagy falat, akik intenzívebben foglalkoznak a témával, netalán versenyszerűen sportolnak, nekik lehet igazán hasznos olvasmány.

A kötet nyolc fejezeten keresztül tárgyalja a futást, mint sportot és életformát. A futó testének anatómiája és a tökéletes mozgás elsajátítása mellett szó esik a futás lélektanáról, a megfelelő felszerelés fontosságáról és az edzés minőségéről vagy az optimális heti edzéstávról. Sokrétű, több szempontból dolgozza fel a könyv a témákat, próbálja minden irányból megközelíteni és a lehető legmélyebb ismeretanyagot átadni. Teszi mindezt olvasmányosan, és érdekfeszítően. A fejezeteken belül egy-egy témát, melyet kérdés formájában tesznek fel, majd megválaszolkák, egy oldalpáron dolgozzák fel a szerzők, ezáltal jól átlátható és könnyen olvasható a kötet. Ráadásul minden kérdésnél szerepel színes illusztráció, melyek a néhol nehezebb, szakmai szöveget magyarázzák, közelebb hozzák az olvasóhoz. 

Két nagyon érdekes kérdést emelnék ki a kötetből: mennyire meghatározó a genetikai adottság? A kötet szerzői szerint igenis van szerepe az örökölt géneknek, és hajlamosabbá tehetnek a sikerre. Azonban a helyes táplálkozás, az edzésmunka és a kitartás révén is el lehet jutni magas szintre, és kompenzálni lehet a kevésbé jó géneket is szorgalommal. A másik pedig, hogy teljesíthető-e két órán belül a maratoni táv? Évtizedek óta kérdés ez a szakmai fórumokon, laboratóriumi körülmények között már nagyon közel jártak ehhez a teljesítményhez a sportolók, de versenyen még nem sikerült ezen a lélektani határon átlépni. De a szerzők véleménye szerint egy rendkívüli adottságú futó egy ideális körülmények között megrendezett versenyen (tengerszinten, emelkedő nélküli pályán, ahol hűvös van) lehetséges lenne.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretne komolyabban foglalkozni a futással vagy már hetente rendszeresen edz. Biztosan talál a kötetben olyan segítséget, hasznos tanácsot, amely hatással lehet a teljesítményére. 

 
PAE


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631364415
Megjelenés: 2017-10-03
méret: 228 mm x 250 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább

Egy nagyszerű ajándék karácsonyra.