Egy indentitás-vesztett diáklány megrázó története

Írta:Szilvási-Kassai Eszter
Kováts Judit Hazátlanok című kötete az első sortól kezdve az utolsóig feszültségekkel teli. A drámai fordulatok szele már kezdettől fogva benne van a levegőben, sosem tudhatjuk, mikor fordul fel fenekestől a késmárki diáklány megrázó története.

Lili, így hívják azt a késmárki diáklányt, aki a második világháború történelmi zűrzavarában válik áldozatává a történelem és az azt alakítók kényének-kedvének. A fiatal lány különleges. Családja német nemzetiségű, ám a korábban összetartó família a háborúban többfelé szakad. Az édesapja börtönbe kerül, a sógoráról annyit tudni, hogy hadifogságban szenved. Lilinek, édesanyjának és várandós testvérének azonban menekülnie kell, hogy aztán megannyi szenvedésen menjenek keresztül.

Sokaknak egy is elég lenne azok közül a megpróbáltatások közül, amin a diáklánynak keresztül kell mennie. Elszökik a partizánok elől, ám amikor már biztonságban hinné magát, Bajorországba deportálják. Arra eszmél fel, hogy nem tudja, hol a hazája, nem tudja ki is ő maga. Az újonnan létrejövő Csehszlovákia kitaszította magából, miközben mások az életét akarják elvenni. Identitásvesztetté válik egy olyan történelmi környezetben, amikor bizonyos emberek mondják meg azt, hogy ki kicsoda.

Lili elveszített szinte mindent, két dolgot azonban senki nem vehetett el tőle: a humorát és a hitét abban, hogy egyszer ő is boldogan élhet. A fiatal lány történetét megismerve az ember átértékeli azokat a nehézségeket, amikkel a mindennapok során szembe kell nézni, ugyanakkor erőt és bizonyosságot is ad, hogy még a pokol legmélyebb bugyrából is van kiút.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631438420
Megjelenés: 2019-04-15
méret: 197 mm x 125 mm

Kováts Judit

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-09-20 16:35:34

Ne sajnáld, ha rágja, ha tépi, épp olvasni tanul

Tovább
HÍREK
2019-04-05 10:54:58

1,4 millióval több szó: ennyit jelent az esti mese

Tovább
INTERJÚ
2019-12-22 14:38:23

Hidas Judit könyvlistája

Tovább

Kováts Judit Hazátlanok című kötete az első sortól kezdve az utolsóig feszültségekkel teli.