David Baldacci: Senki földje

Az Emlékek börtönében után árgus szemekkel figyeltem, mikor jelenik meg David Baldacci új könyve.

Szerencsére sokáig nem kellett várnom, bár nem Amos Decker története folytatódott tovább, hanem a Puller család újabb kalandjait ismerhettem meg, mégsem vagyok csalódott. Elöljáróban csak annyit, hogy nem ismertem a szerző műveit, most kezdem utólag összegyűjteni a regényeit. Így egy kicsit félve vettem kézbe a Senki földjén című könyvét, mivel ez egy sorozatnak a sokadik része már, de annyira magával ragadott a sztori, hogy észre se vettem, önállóan is élvezetes a történet. Utalások ugyan vannak a korábbi eseményekre, de nem zavaróan, és tényleg minden szükséges infót megkap az olvasó, így nincs elveszve a történések között.

John Puller, különleges ügynök az apját látogatja meg a kórházban, amikor nyomozók keresik fel: az édesanyja harminc éve eltűnt, és új nyomra bukkantak, melyek szerint az apja a bűnös. Puller természetesen nekiáll, hogy kinyomozza, mi történt három évtizeddel korábban. És minél közelebb kerül a megoldáshoz, annál rejtélyesebb dolgokra bukkan, melyek után a legfelsőbb körökből érkező parancsra lehetetlen nyomozni. Zsákutcába kerül, de talán mégis akad egy út, amelyen keresztül felderítheti az asszony eltűnésének estéjét.

A főszereplők karakteresek, igazi egyéniségek, akikről valóban érdemes sorozatot írni. Kíváncsi vagyok a múltjukra és a jövőjükre is. Nem szuperhősök (na jó, van aki mégis az), hanem hús-vér emberek érzésekkel, érzelmekkel, félelmekkel, reményekkel. Tetszett, hogy ilyen alaposan kidolgozottak a szereplők, és a történet minden mozzanata átgondolt, a végletekig valósághű. David Baldacci nyilatkozta egy interjúban, hogy rendszeresen beszélget ügynökökkel, gyűjtögeti a legapróbb részleteket is a regényéhez, hogy minden a valóságos ügymenetekhez, nyomozásokhoz hasonlóan történjen. Alapos kutatómunkát végez minden sztori előtt, hogy elkerülje a logikai buktatókat. Nekem ez nagyon szimpatikus hozzáállás, érződik is a regényen a belefektetett több hónapos kemény munka.

A szupererővel rendelkező karakter története hihetetlen, de közben ráébreszti az olvasót, milyen keveset tudunk a fejlesztésekről. Mi mindent elérhetett már a tudomány, amikről nekünk egyelőre tudomásunk sincs. Érdekes volt olvasni a lehetőségekről, melyek közül néhány találmány lehet, hogy már igazából valóság. Vagy hamarosan az lesz…

Ajánlom mindenkinek, aki szereti David Baldacci könyveit, stílusát. A krimi kedvelőknek sem fog csalódást okozni, garantáltan néhány óra alatt ki fogják olvasni ezt a közel 500 oldalt, mert egyszerűen letehetetlen.  

 

PAE


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521143
Megjelenés: 2018-04-16
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm

David BALDACCI

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Aprólékosan kidolgozott krimi.