Camilla Läckberg Az ​idomár [Értékelés]

Írta:Kertész Lili
Fjällbacka, a számomra kimondhatatlan nevű kisváros, kimondottan sok pszihopatát rejteget. Skandináv krimik egyik tagjáról Az idomár-ról elsőre ez jut eszembe.

Sziasztok! A mai napon Camilla Läckberg Az ​idomár című könyvéről olvashatjátok a véleményemet!

Egy fagyos januári napon egy súlyosan sérült, mezítelen lány botorkál ki az erdőből Fjällbacka határában. Az arra haladó autó a csúszós úton már nem tud megállni, és elgázolja. Az áldozatnak négy hónapja veszett nyoma, amikor hazafelé tartott a lovasiskolából. Sérülései alapján borzalmas kínokat kellett kiállnia, és félő, hogy más fiatal lányok is hasonló sorsra jutottak.
Miközben Patrik Hedström és csapata elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, a nyomozó felesége, Erica Falck egy régi, gyilkosságba torkolló családi tragédiáról írja újabb könyvét. Az eset szálainak kibogozásában egyedül az emberölésért elítélt családanya segíthetne neki, ő azonban hallgat. Ám Erica soha nem félt a végsőkig elmenni, hogy kiderítse az igazságot.

Értékelés:

Fjällbacka, a számomra kimondhatatlan nevű kisváros, kimondottan sok pszihopatát rejteget. Skandináv krimik egyik tagjáról Az  idomár-ról elsőre ez jut eszembe. Jellemző a regényre és a benne foglaltakra, hogy az egyik szereplő legnagyobb és legszebb élménye, amikor az anyja a szeme láttára kap szívgörcsöt ,így közvetlenül láthatja hogyan hagyja el e világot a legközelebbi felmenője. És ez egy" ember" legszebb és legkedvesebb élménye!!. Szóval el lehet gondolni mennyire beteg szereplőkkel találkozunk olvasás közben... Hát ebben a városban akad egy pár... Az alapsztori, hogy valaki vagy valakik fiatal lányokat rabol , rabolnak  el és tűnnek el azok nyomtalanul,nem egyedi. Az, hogy miért , az már igen.  Amikor egyik lány előkerül megcsonkítva és agyonkínozva a nyomozást végző csapat nem jut előbbre az ügyben, ugyanis az előkerülése után pár perccel szerencsétlen lányt elüti egy autó és meghal. Bár a sérüléseit ismerve lehet, hogy jobb így Neki... Természetesen mindenki az ügy megoldásán fáradozik. A helyi és a távolabbi- más körzetekből eltűnt lányok- rendőrei és nyomozó csapatai, a kriminológiai írásairól ismer írónő, aki nem mellesleg az egyik helyi nyomozó szeretett  és okos neje, és természetesen  a szülők és ismerősök, azaz az egész kisváros szinte.  Illetve egy régóta elitélt rab is, aki életfogytig tartó büntetését tölti , mivel brutálisan megölte férjét. Ő Laila, aki mindent tud, de nem mond semmit, pedig nagyon nagyon szeretné, ha végre valaki felfedné mit is rejteget valójában . Erica , az írónő - nagyon fifikás és egy csomó olyan dologra rájön amire a rendőrség emberei nem. Így aztán remekül kiegészíti a nyomozók csapatát. A történet minden szereplője pozitív személy volt számomra- - kivételt képeznek a már fentebb említett pszihopaták .  Lépésről-lépésre tudjuk meg kik is ők igaziból és hogyan váltak azokká. A történet izgalmas, egy percig nem lehet unni. Melegen ajánlom a skandináv krimik kedvelőinek ,akik szeretik a csavaros történeteket és végkifejleteket. Nem fognak unatkozni! Nekem nagyon tetszett! Camilla Lackberg nagyon jól ír, rengeteg szereplő szempontjából tárja elénk a történetet. És ez jó! Biztosan szereti a gyerekeket, mert sok gyerek is van a szereplők közt és kedvence lehet a fahéjas csiga, amit több háziasszonnyal is megsüttet a könyvben.  Tehát mindenképpen olvasásra ajánlott a műve! Tehát Az idomár ! Olvassátok ! 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789633245118
Megjelenés: 2017-06-20
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789633244883
Megjelenés: 2017-03-13

Camilla Läckberg

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
HÍREK
2018-07-24 14:59:45

„Bizonyos szint fölött nem süllyednék bizonyos szint alá” – Bevezetés Esterházy országába

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Camilla Läckberg Az ​idomár [Értékelés]