Bosnyák Viktória: És ​most hogy festek?

Írta:Caledonia Valley
Ma egy tündérien bájos mesét hoztam nektek, amit mindenkinek ajánlok, aki szereti a meséket, akinek kisgyermeke van, akár unokája, akár egy felnőtt testben élő gyermeki lélek. Bosnyák Viktória könyve egészen friss megjelenés, és már a borítójával felhívta magára a figyelmemet. Az illusztráció elsőre megragadt, és a fülszöveg elolvasása után tudtam, hogy nekem való történet lesz ez. Csak azt nem tudtam, hogy ez a könyv maga a tömény cukiság és szépség!

Az alaptörténet igen egyszerű. A történet főszereplője, Kamill, a kaméleon nem tud színt váltani, egész nap zöldben pompázik, ezért nagyon szomorú. A bújócskában elsőre megtalálják, így az életben nincs semmi móka és élvezet.

A legjobb barátja egy kislány maki, aki egyre abszurdabb ötleteket talál ki, miként is tanulhatná meg a kaméleon a színváltást.

Először citromot etet vele, majd erős paprikát, aztán megijeszt egy tintahalat, hogy az tintát eregessen, majd megitatja azt vele. Természetesen csupán a tinta lesz az, ami kékre festi a kaméleon nyelvét, így más eszközökhöz folyamodnak... míg az első ötlet eleve kudarcra van ítélve, amit a szomorú Kamill meg is szenved, a második ötlet az igazi fő attrakció, ami egy könyvmoly számára még inkább megadja a katarzis érzését.


Spoilerek nélkül nehezen lehetne tovább mesélni a nyúlfarknyi történetet, így azt mondom, hogy gyorsan menjen mindenki a könyvesboltba érte!

A kötet pár perc alatt kiolvasható, de a részletgazdag és gyönyörű illusztrációk tanulmányozása soha véget nem érő folyamat.


Történet: 5 kaméleon

Illusztráció: 5 kaméleon


BOSNYÁK VIKTÓRIA

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább

Tündérien bájos mese.