Bodnár Zalán – Németh Gyula: Lionel ​Messi

Írta:Caledonia Valley
A Twister Kiadó idén júniusban, a Könyvhétre megjelenő Ronaldo-kötet után decemberre elhozta nekünk a Playmaker Books sorozatának második részét, ami Lionel ​Messi focicsillagról szól. 

A kötetet ismét a Bodnár Zalán – Németh Gyula páros alkotta, és azt kell mondjam, hogy látszik a fejlődés. A két alkotó összmunkája összecsiszoltabbnak látszik, mint a Ronaldo-kötet esetében, na de ne szaladjunk ennyire előre.

 

A Lionel Messi életéről és karrierjéről szóló kötet ugyanazt a felépítést követi, amit az előző kötet. Az első oldalakon megismerhetjük a pici Leó életét, szoros kapcsolatát a nagymamájával, aki maga vitte el az első edzésére a fiút, olvashatunk növekedési rendellenességéről, és küzdelméről, míg végre egy híres csapat leszerződtette, hiszen olyan alacsony volt, hogy attól féltek, el fogják taposni a pályán. De mind tudjuk, hogy Messi a mai világ egyik legnagyobb focistája, vagy legalábbis az egyik leghíresebb, tekintve, hogy nem ismerem a játékát, így megítélni sem tudom, de talán senki nem fog meglepődni, ha azt mondom, hogy sikeresen vette az akadályokat, díjakat és trófeákat gyűjtött be csodás játékával, és a mai 31 évével még jócskán előtte az élet.

 

Bodnár Zalán történetvezetése fejlődött, ez a kötet sokkal olvasmányosabb volt az elsőnél, az életesemények pedig szépen sorban követték egymást, nem volt kapkodás, időutazás ide-oda, szép összefüggő szöveget kaptam, amit az előző kötetben hiányoltam. Németh Gyula illusztrációi továbbra is szemet gyönyörködtetőek!

 

A Ronaldinhóról készült rajznál hangosan felnevettem, a minden értelmet mellőző lófej tökéletesen el lett találva a rajzon, Németh Gyula ezért külön gratulációt érdemel!

 

Úgy érzem, hogy ez a sorozat fejlődő tendenciát mutat, és a Ronaldo mellett, focirajongóknak szintén kötelező olvasmány! Több ilyen szép és minőségi gyermekkönyvet a hazai piacra!

 

Idézetek: 

„…de a családban a legnagyobb futballrajongó mégis Celia nagyi volt, ő tette fel Leo szobájának falára a legnagyobb argentin hős, az 1986-os világbajnok Diego Maradona arcképét.”

„Fiú, mostantól a neved Bolha, mert ugyanolyan kicsi vagy, és levakarhatatlan.”

„A 169 centis Messi a 189 centis Rio Ferdinand mellől fejelt gólt a 197 centis Edwin van der Sar kapusnak!”

 

Kötet: 5/5 focilabda

Illusztráció: 5/5 focilabda


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155631726
Megjelenés: 2018-11-21
méret: 150 mm x 150 mm x 15 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-09-20 16:35:34

Ne sajnáld, ha rágja, ha tépi, épp olvasni tanul

Tovább
HÍREK
2019-04-05 10:54:58

1,4 millióval több szó: ennyit jelent az esti mese

Tovább
INTERJÚ
2019-12-22 14:38:23

Hidas Judit könyvlistája

Tovább

Könyv a világ egyik leghíresebb futbalistájáról.