A tökéletes fiú - Megrendítő történet az elfogadásról

Írta:Szilvási-Kassai Eszter
Júliusban jelent meg Barbara Claypole White: A tökéletes fiú című kötete, mely azóta már több nyelven, így magyarul is elérhető. A legnagyobb nemzetközi könyvkereskedelmi portálon 4,7 csillaggal értékelt 450 oldalas kötet szívbemarkolóan mutatja be egy család nem mindennapi küzdelmeit az elfogadásról, a hitről, a reményről és a szeretetről.

A tökéletes fiú egy olyan család történetét meséli el, mely mindennapos kihívásokkal kell, hogy szembenézzen, s mely kesztyűt húz a világ ellen, hogy megakadályozzák szétesésüket. A történet középpontjában egy Tourette-szindrómás fiú áll, mellette pedig egy szívbeteg, mentális nehézségekkel küzdő édesanya és egy, az életét alapjaiban újragondolni kénytelen édesapa található. A történet az elfogadásról szól és arról, hogy egy tragédia árnyékában is meg kell találni magunk és szeretteink számára a legjobbat.

A könyv hátterét kutatva a szerzőről megtudjuk, maga is megjárta a poklok poklát. Fia életének nagy részében rögeszmés-kényszeres mentális betegségekkel küzdött, s mindig közösen keresték a reményt, a fényt a sötétségben. Megismerkedett több, hasonló helyzetben lévő családdal, s miközben azt tapasztalta, hogy a házasságok körülötte sorra esnek szét a teher alatt, az övék továbbra is fennmaradt. Egy interjújában Barbara Claypole White úgy fogalmazott: a életük olyan, mintha folyamatosan kötéltáncot járnának, s ha bármelyikük is meginog, összeomlik az egész család. De nem a fiú betegsége az egyetlen közös pont a szerző és a könyv szereplői között; az író is a történetben szereplő édesanyához  hasonlóan súlyos szívbeteg.

Annak ellenére, hogy a történet egy család drámájáról szól, mégsem nyomasztó, sokkal inkább segít eligazodni egy olyan világban, amely háttérbe szorítja a szeretetet és előtérbe helyezi a pénzt, a rangot és a hatalmat. Megmutatja, mik is azok az értékek, melyek számítanak az életben, s rádöbbent minket arra is, hogy sosem késő változtatni. Csak szembe kell nézni a múlttal, át kell lépni a határainkat és újra kell építeni magunkat.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634520498
Megjelenés: 2017-09-25
méret: 189 mm x 125 mm x 40 mm

Barbara Claypole White

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

A tökéletes fiú - Megrendítő történet az elfogadásról