A pesti nő egy fotós és egy költő szemével

Írta:Szilvási-Kassai Eszter
Abból, ha egy költő és egy fotós összefog, mindig nagy dolgok születnek. Különösen igaz ez akkor, ha hozzájuk olyan csodálatos emberek társulnak, akik bepillantást engednek mindennapjaikba, életük szép és tragikus pillanataiba.

Izsó Zita és Bach Máté A pesti nő című könyvéből nem csak azt tudjuk meg, milyenek a fővárosi hölgyek, hanem azt is, hogy miként élik életüket, hogy őrzik meg titkaikat, hogyan viselik a tragédiát és a boldogságot, mitől büszkék, erősek és kitartóak. Merthogy ilyen a pesti nő: izgalmas, egyedi és lehengerlő.

Összegyűjtöttünk öt érdekességet, amit híres fővárosi asszonyokról tudtunk meg a kötetből.

1. Friss nászutasok számára nincs lehetetlen, akár még arra is képesek, hogy körbebiciklizzék a a földet, hogy aztán előadássorozatban hirdessék, miként lehet egy minimálbérből bejárni a világot.

2. Egy holokauszt-túlélő sosem veszíti el az életszeretetét, a hétköznapok sodrásában is megszállottan keresi az élet apró szépségeit, kisebb-nagyobb örömeit.

3. Hosszú Mari, az 1956-os forradalom ikonikus szereplője vöröskeresztesként kapcsolódott be az eseményekbe és a Tompa utcai felkelők csoportjához tartozott. Hiába telt el hatvan év, minden pillanat ugyanolyan élénken él emlékezetében, mintha csak tegnap történtek volna.

4. Miután Törőcsik Mari az első filmjével, a Körhintával a mennybe ment, tíz évig eltanácsolták a színpadi pályától, szabályosan elküldték, mondván nem érdemes arra, hogy tovább kísérletezzenek vele.

5. Az utcaseprők között is vannak nagyszerű emberek. Egyikük például azt vallja: "ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre, s azt mondja, ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját".

Kíváncsi vagy Te is a különleges életutakra? Szerezd be a könyvet még ma!


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632935881
Megjelenés: 2017-04-07
méret: 170 mm x 225 mm x 20 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

A pesti nő egy fotós és egy költő szemével