Kertész LiliCikkei:

SZERINTETEK
2017-12-03 17:22:51

Elle Kennedy:The Deal

Tovább
SZERINTETEK
2017-12-04 17:22:40
Tovább

Baráth Viktória:Főnök

Sziasztok! A mai napon Baráth Viktória:Főnök című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! 
 
Fülszöveg:
 
Valóban ​te irányítod a saját életedet? 
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni. 
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben és erotikában gazdag történetben mutatja be az alvilág rideg valóságát.
 
Könyvről:
 
Írónő:Baráth Viktória
Kiadó:Álomgyár Kiadó
Kiadái Év:2017
Oldalszám:368
Csillagozás:5/5
 
Értékelés:
 
Baráth Viktória nevével először tavaly találkoztam,amikor megjelent az első könyve,az Álomgyár kiadónál.Mikor megtudtam,hogy érkezik egy újabb könyve,egyből tudtam,hogy el szeretném majd olvasni. És így az elolvasása után mondhatom,hogy egyáltalán nem csalódtam. Sőt!
Szerintem jobban sikerült,mint az Első tánc című könyve. Bár a kettőt nehezen lehet összehasonlítani. Legalábbis szerintem.Igaz,voltak benne előre kiszámítható dolgok,ennek ellenére jól fel volt építve,és az írónő nagyszerűen tudja csavarni a szálakat. A borító pedig igazán passzol a történethez!És akkor bővebben a történetről:
 
Ana igazi álomvilágban él,az esküvőjét tervezi,csakhogy ez a tökéletes élet,egy pillanat alatt megváltozik, hirtelen döntés elé kényszerül:vagy meghal vagy segít drogot árulni egy rossz embernek.Ana kénytelen eleget tenni a fogvatartóinak,hiszen ha ellenáll semmi jóra nem számíthat. Őszinte leszek,a lány karaktere hihetetlen unszimpatikus volt,utálom az elkényeztetett,hülye,beképzelt libákat,de szerencsére a lány hihetetlen átalakuláson megy keresztül.Sok mindent megtanul például,hogy nem minden a pénz,és a történet során rengeteg izgalommal/élménnyel gazdagodik.Örültem,hogy az Ő szemszögén keresztül olvashattuk a történetet.  Vele izgultam végig az eseményeket,és mindvégig szurkoltam neki.
Egy pillanatig sem unatkoztam! Minden sorát imádtam!
 
Ryan nagyszerű figura volt,igazi rosszfiú,de miután jobban megismertem rájöttem,hogy azért imádnivaló is tud lenni,bár voltak olyan pillanatai is amikor legszívesebben megfojtottam 
volna. Maga a rosszfiús ötlet eléggé kiszámítható. Hiszen minden rosszfiú rendelkezik egy rossz múlttal..  Majd a könyv végére megváltoznak. Így vele kapcsolatban olyan sok meglepetés nem ért.
Mondhatom, az összes karakter szépen felvolt építve/ki volt dolgozva,úgy mint ahogy a cselekmények is. Remekül meg volt írva. 
Egy dolgot azért nem tudok megbocsájtani Viknek,mégpedig azt,hogy igazán rövidre sikeredett. Bár 368 oldal,ennek ellenére olvastam volna még,annak ellenére,hogy a befejezés remekre sikeredett.Egyszerűen levett a lábamról! Látni lehetett,hogy az írónő hatalmas fejlődésen ment keresztül az első könyve óta.Sokkal jobban lekötött a második regénye
Remélem hamarosan érkezik Viki következő kötete!
Az Álomgyár Kiadónak,pedig köszönöm,hogy ismét ilyen remek könyvet olvashattam! :) ♥
SZERINTETEK
2017-12-04 17:25:09

Colleen Oakley:Karnyújtásnyira

Tovább
SZERINTETEK
2017-12-12 16:11:46
Tovább

Kasie West:Szívességből Szerelem [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Kasie West:Szívességből Szerelem című könyvről olvashatjátok az értékelésemet!
Sziasztok a mai napon Kasie West:Szívességből Szerelem című könyvéről olavshatjátok az értékelésemet!


Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet … Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?
Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?Könyvről:

Írónő:Kasie West
Kiadó:Menő Könyvek
Kiadási Év:2017
Oldalszám:304 

Értékelés:

Azzal az elhatározással mentem be a könyvesboltba,hogy veszek valami könnyed,szórakoztató YA könyvet,és ez össze is jött.Kicsit hajazott a jól megszokott LOL-könyvekre,bár a Menő Könyvek stílusába is tökéletesen beleillett,
Pár óra alatt gyorsan ki is olvastam,és minden hibájával együtt beleszerettem!Talán azért tetszett annyira,mert el tudtam képzelni magam Gia,a főszereplő lányként. Ráadásul nagyon jól ábrázolja a mai fiatalokat
Gia a menő lány,végzős és egy egyetemista pasival jár,Bradlyvel,de a fiú szakít vele a bál estéjén.Így a lány egyedül marad,de elhatározza,hogy neki kell egy pasi akit bemutathat a barátnőinek. Itt jön szóba Hayden aki eljátsza Bradley szerepét. A lány bemutatja a barátnőinek a kamupasit,és még ott szakítanak egymással,hogy soha többé ne kelljen egymással találkozniuk,vagy csak akkor mikor a lány meghálálja Haydennek,hogy segített neki. Persze az egész történet nem ilyen egyszerű,hiszen ott van Julie,Gia ,,barátnője'' aki átakarja venni Gia helyét és Ő akar lenni a vezér. Hogy sikerül-e neki az kiderül a könyvből! :)
Az egész történetben Gia lett a kedvenc szereplőm,rettentő sokat változott a könyv elejétől a végéig. Egy menő beképzelt lányból,szerethető aranyos nővé válik,és megmutatja az igazi oldalát.Szinte felnő. Ebben az egész változásban Rebnek(Hayden húga) van nagy szerepe,hiszen ő segít a lánynak megváltozni,bármennyire is nem kedvelték a történet elején egymást.Reb karaktere megnyerő volt,annak ellenére,hogy a személyisége és a stílusa eltér az enyémtől,annyira elképesztő kisugárzása volt,hogy örülnék ha lenne egy ilyen barátnőm.
Hayden karaktere egy kedves,vicces fiú akire bármikor lehet számítani. A könyv elég sablon,már az elején sejtettem,hogy mi lesz a vége,de ez így volt jó.Viszont ami igazán elnyerte a tetszésemet az a barátság téma ,tetszett,ahogy az írónő bemutatja,hogy még az igazi barátok is el tudnak egymástól távolodni,még ha nincs is okuk rá. Mert a barátságok néha zátonyra futnak,még ha nem is akarjuk.Julie karakterével egyáltalán nem voltam megelégedve,egyáltalán nem értettem,hogy miért volt ilyen álszent és képmutató. és hogy miért bántja Gia-t mikor ő semmi rosszat nem tett ellene. Claire Gia legjobb barátnője,pedig totális csalódás,nem is értem,hogy milyen barát az olyan aki így cserbenhagyja a másikat. És Gia testvérét Drew-t sem értettem. Hogyan ábrázolhatja ilyen képmutatóan a saját húgát egy filmben? Még ha ez az igazság is,akkor sem kellett volna leégetnie mindenki előtt,itt iszonyatosan sajnáltam a lányt,mert nem érdemelte meg. Összességében meg voltam elégedve a könyvvel,pontosan azt kaptam amire számítottam. Bátran ajánlom mindenkinek aki egy kikapcsoló,szórakoztató nyári olvasmányra vágyik. Tökéletes a maga műfajában! :)
 
SZERINTETEK
2017-12-12 16:17:53
Tovább

Camilla Läckberg Az ​idomár [Értékelés]

Fjällbacka, a számomra kimondhatatlan nevű kisváros, kimondottan sok pszihopatát rejteget. Skandináv krimik egyik tagjáról Az idomár-ról elsőre ez jut eszembe.

Sziasztok! A mai napon Camilla Läckberg Az ​idomár című könyvéről olvashatjátok a véleményemet!

Egy fagyos januári napon egy súlyosan sérült, mezítelen lány botorkál ki az erdőből Fjällbacka határában. Az arra haladó autó a csúszós úton már nem tud megállni, és elgázolja. Az áldozatnak négy hónapja veszett nyoma, amikor hazafelé tartott a lovasiskolából. Sérülései alapján borzalmas kínokat kellett kiállnia, és félő, hogy más fiatal lányok is hasonló sorsra jutottak.
Miközben Patrik Hedström és csapata elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, a nyomozó felesége, Erica Falck egy régi, gyilkosságba torkolló családi tragédiáról írja újabb könyvét. Az eset szálainak kibogozásában egyedül az emberölésért elítélt családanya segíthetne neki, ő azonban hallgat. Ám Erica soha nem félt a végsőkig elmenni, hogy kiderítse az igazságot.

Értékelés:

Fjällbacka, a számomra kimondhatatlan nevű kisváros, kimondottan sok pszihopatát rejteget. Skandináv krimik egyik tagjáról Az  idomár-ról elsőre ez jut eszembe. Jellemző a regényre és a benne foglaltakra, hogy az egyik szereplő legnagyobb és legszebb élménye, amikor az anyja a szeme láttára kap szívgörcsöt ,így közvetlenül láthatja hogyan hagyja el e világot a legközelebbi felmenője. És ez egy" ember" legszebb és legkedvesebb élménye!!. Szóval el lehet gondolni mennyire beteg szereplőkkel találkozunk olvasás közben... Hát ebben a városban akad egy pár... Az alapsztori, hogy valaki vagy valakik fiatal lányokat rabol , rabolnak  el és tűnnek el azok nyomtalanul,nem egyedi. Az, hogy miért , az már igen.  Amikor egyik lány előkerül megcsonkítva és agyonkínozva a nyomozást végző csapat nem jut előbbre az ügyben, ugyanis az előkerülése után pár perccel szerencsétlen lányt elüti egy autó és meghal. Bár a sérüléseit ismerve lehet, hogy jobb így Neki... Természetesen mindenki az ügy megoldásán fáradozik. A helyi és a távolabbi- más körzetekből eltűnt lányok- rendőrei és nyomozó csapatai, a kriminológiai írásairól ismer írónő, aki nem mellesleg az egyik helyi nyomozó szeretett  és okos neje, és természetesen  a szülők és ismerősök, azaz az egész kisváros szinte.  Illetve egy régóta elitélt rab is, aki életfogytig tartó büntetését tölti , mivel brutálisan megölte férjét. Ő Laila, aki mindent tud, de nem mond semmit, pedig nagyon nagyon szeretné, ha végre valaki felfedné mit is rejteget valójában . Erica , az írónő - nagyon fifikás és egy csomó olyan dologra rájön amire a rendőrség emberei nem. Így aztán remekül kiegészíti a nyomozók csapatát. A történet minden szereplője pozitív személy volt számomra- - kivételt képeznek a már fentebb említett pszihopaták .  Lépésről-lépésre tudjuk meg kik is ők igaziból és hogyan váltak azokká. A történet izgalmas, egy percig nem lehet unni. Melegen ajánlom a skandináv krimik kedvelőinek ,akik szeretik a csavaros történeteket és végkifejleteket. Nem fognak unatkozni! Nekem nagyon tetszett! Camilla Lackberg nagyon jól ír, rengeteg szereplő szempontjából tárja elénk a történetet. És ez jó! Biztosan szereti a gyerekeket, mert sok gyerek is van a szereplők közt és kedvence lehet a fahéjas csiga, amit több háziasszonnyal is megsüttet a könyvben.  Tehát mindenképpen olvasásra ajánlott a műve! Tehát Az idomár ! Olvassátok ! 

SZERINTETEK
2017-12-17 11:24:23

Szántó Dániel:Revans [Értékelés]

Tovább
1 2 3