„Nem túl vagány a gazdim…” – Stéphane Garnier: Macskabölcsesség

Manapság sokat foglalkozunk azzal, mi a boldog és kiegyensúlyozott élet titka. Életmód-tanácsadók, coach-ok, pszichológusok traktálnak minket a régi, jól bevált trükkök mellett újszerű, a modern korban bevethető módszerekkel, amelyeket a mindennapi életünkben, a munkánk során, a barátainkkal kapcsolatban és persze a családi életünkben alkalmazhatunk.

Ám a megoldás sokszor ott van a szemünk előtt. Erre jött rá Stéphane Garnier francia publicista, aki 15 éve él együtt Ziggyvel, a macskaúrfival. A Macskabölcsesség című könyv íróját – mint minden cicarajongót – rabul ejtette a macskájából áradó szabadság, függetlenség és bátorság. Nem véletlenül vannak oda a gazdik ezekért a doromboló, kedves, de betörhetetlen és szuverén szőrpamacsokért. A macska közel negyven elragadó tulajdonságát figyelte meg a szerző, és a tapasztalatait összegyűjtve született meg az életmódtanácsokat tartalmazó könnyed, humoros, de lényegre törő könyvecske, amely támpontokat ad ahhoz, hogyan élhessünk a macskákhoz hasonlóan szabad, teljes, örömökben gazdag, független, önálló és kreatív életet. A kötet végén található feladatlapból még az is kiderül, jelenleg hány százalék macskaműködést tartalmaz a tesztet kitöltő személyisége.

Így lett a bölcs öreg Ziggyből – aki egy sajnálatos baleset következtében egész pici kora óta három lábbal éli boldog és kiegyensúlyozott macskaéletét – a kétlábúak személyes életmód-tanácsadója. Ajánljuk ezt az olvasmányt útkereső kamaszoknak, válságot megélő középkorúaknak, és minden állatbarátnak, aki keresi a boldog élet nyitját.

 

 

De ne felejtsük el: mindig a macskáé az utolsó szó. Íme, Ziggy üzenete az olvasóknak:

„Nem túl vagány a gazdim, sőt, néha szinte egy papucs. Ez picit fárasztó tud lenni ilyenkor. De azért igencsak kedvelem, több mint 12 közösen eltöltött év után. Még nem jutottunk a végére a dolgoknak, de azért már így is sokat fejlődött. Remélem, hogy ezek az itt megosztott, apró trükkök hozzásegítenek benneteket ahhoz, hogy a hétköznapjaitok egyre szuperebbek, sőt boldogabbak legyenek.Vannak más titkaim is, amiket szívesen átadtam volna neki, és ezáltal nektek is, azonban még túl gyakran elkalandozik a tekintete a lényegről, és a hallása is túl tompa egyelőre. Pedig minden itt van az orra, az orrotok előtt. A különbség köztetek és köztünk, macskák között az, hogy mi mindent látunk. Az ókori egyiptomi idők, sőt még régebb óta állandóan ott voltunk az ember mellett, hogy segítsük őket, míg el nem kezdtek tisztelni minket a bölcsességünkért, amit mostanában kezdenek picit elfelejteni. Remélem, hogy ez az írás segítségetekre lesz majd abban, hogy napról napra egyre tisztábban lássatok majd. Kedves emberek, a legjobbakat kívánom nektek, és remélem, hogy velünk gazdagabb lesz az életetek.”

 

M. K.

 

A kritika eredetileg a Könyvklub 2018/5-ös számában jelent meg. 

Borítókép: pixabay.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783234
Megjelenés: 2018-09-03
méret: 135 mm x 200 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
INTERJÚ
2019-02-13 09:54:37

„Én sem egy tündérmesében cseperedtem” – Interjú Ozsgyáni Mihállyal

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

„Mindig a macskáé az utolsó szó” – Recenzió a Macskabölcsesség című könyvről.