12. nap otthon – Park Dzsó-Szuk, Jon Szang-Ho: Vonat Puszánba - Zombiexpressz

Az események sajnálatos következményeképp egyre többen kénytelenek otthon maradni, hogy saját lakásukból intézzék napi teendőiket. Ezért úgy döntöttünk, hogy napról napra összegyűjtjük nektek azokat a könyveket, amelyek segítségével könnyebben átvészelhetitek ezt az időszakot. Ezúttal egy méltán népszerű zombis film könyvváltozatát ajánljuk, amely fordulatokban gazdag, és a történet társadalomkritikai éle talán nem is lehetne aktuálisabb és húsba vágóbb, mint valaha, ebből kifolyólag a zsánerből fakadó poénok most kissé morbid megvilágításba kerülnek.

A könyv ismertetője

„Apa, ugye mindig velem leszel?”
A környezete által munkamániásnak, vérszívónak titulált alapkezelő, Szogu vonatra száll kislányával, hogy Puszanban találkozzon a volt feleségével. Egy azonosítatlan vírus terjedt el országszerte. Fertőzött emberek özönlik el az utcákat, akik megharapnak mindenkit, akit érnek, és elszabadul a zombijárvány. Szogu próbálja eljuttatni kislányát az egyetlen biztonságos városba, Puszánba. Könyv egy apa kétségbeesett küzdelméről, akinek minden vágya, hogy megvédje lányát a Szöulból Puszánig tartó vonatút alatt. A kultikussá vált koreai zombihorrorfilm regényesített változata végre magyarul!

 

A film magyar feliratos előzetese.

 

További adalék a filmről

Sang-ho Yeon író-rendező kliséken túllépő, székbe szögezően izgalmas filmje az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetésű és leglátványosabb dél-koreai mozija. A brutálisan naturális zombi-horrort akciófilmes tempóval és drámai fordulatokkal főszerező film a Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol (pozitív értelemben) sokkolta a közönséget. Bemutatója után világszerte elismerést aratott a kritikusok és a közönség körében, eddig 29 nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazták – többek között a miskolci Jameson Cinefest éjszakai szekciójában is nagy sikert aratott – a Rotten Tomatoes mérvadó kritikagyűjtő portálon 95%-on áll az értékelése.

 

Olvasói vélemény

Mivel a film nagy rajongója voltam, nehezen tudtam meggyőzni magam, miért is tanácsos a könyvet hozzáolvasnom az eredeti történethez. De mivel a leírtak alapján némiképp nagyobb mozgásterem volt, gyakorlatilag egy majdnem új sztorit tudtam kreálni, ráadásul már nem is emlékeztem minden jelenetre, szóval ha halmozni akarjátok az élvezeteket – és ebben nagy szerepe van a filmben és a könyvben egyaránt megnyilvánuló humorérzéknek a társadalmi éleslátás mellett –, fogyasszátok párhuzamosan a kettőt, most úgyis lesz rá időtök!

 

 

 

A regény már e-könyv formájában is megvásárolható erről a linkről. Az e-könyv használati útmutatójáról itt találhattok tájékoztatást

 

mindennapkonyv.hu / Hajnal Dominik

 

A sorozat további cikkei

1. nap otthon – Bereményi Géza: Magyar Copperfield

2. nap otthon – Lee Child: Sohanapján

3. nap otthon – Angela Petch: A toszkán titok

4. nap otthon – Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet

5. nap otthon – A Manó Könyvek Klassz!-sorozata

6. nap otthon – Csigó Zita: Morzsaparty - Tudatos konyha - maradékok felhasználásával

7. nap otthon – Hofi megmondja

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér - Reggelire, ebédre, vacsorára

9. nap otthon – Maylis de Kerangal: Hozzuk rendbe az élőket

10. nap otthon – Kertész Edina: A milliomos szamár

11. nap otthon – Gabriel García Márquez: Az évszázad botránya  

 

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632939025
Megjelenés: 2020-01-13
méret: 200 mm x 125 mm

Park Dzsó-Szuk, Jon Szang-Ho

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
INTERJÚ
2019-12-17 18:25:38

Finy Petra karácsonyi könyvajánlója

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Ha halmozni akarjátok az élvezeteket – és ebben nagy szerepe van a filmben és a könyvben egyaránt megnyilvánuló humorérzéknek a társadalmi éleslátás mellett –, fogyasszátok párhuzamosan a kettőt, most úgyis lesz rá időtök!