10. nap otthon – Kertész Edina: A milliomos szamár

Az események sajnálatos következményeképp egyre többen kénytelenek otthon maradni, hogy saját lakásukból intézzék napi teendőiket. Ezért úgy döntöttünk, hogy napról napra összegyűjtjük nektek azokat a könyveket, amelyek segítségével könnyebben átvészelhetitek ezt az időszakot. Ez alkalommal Kertész Edina A milliomos szamár című, humorban bővelkedő meseregényét ajánljuk, ami modern nyelvezete révén a kiskamasz korosztály számára tökéletes szórakozást nyújthat.

A könyv ismertetője

Négy pata kopog a Gyogyó Golyó Bowling Klub tükörfényes padlóján. Az új tisztasági menedzser, Robi, a szamár az első munkanapját kezdi. Ám a klub egykori alkalmazottja, Malac bosszút esküdött ellene, és jókora slamasztikába keveri, méghozzá éppen a híres rapper és dj, MC Chicken születésnapján... Robi elveszíti az állását, de váratlanul híres és mesésen gazdag lesz egy TyúkTyúbra felkerült videó miatt. Megváltoztatja-e a hírnév Robit, ezt a tehetségesen gitározó, jólelkű szamarat? Tényleg igaz lenne, hogy a szülei egyszer megrágcsáltak egy tűzoltót? És hogy éli túl, mikor egy csapásra mindent elveszít? Vicces, fordulatos és nagyon mai gyerekregény sikerről, hírnévről, bukásról és önmagunk megtalálásáról.

 

 

Olvasói vélemény

A regény modern nyelvezete mellett kiemelhetjük Hajba László grafikáit is, amelyek szöveges és képi elemek segítségével rendkívül vicces hatást keltenek, és talán nem én vagyok az egyetlen, akiben felidézte a mese a Bojack Horseman című amerikai sorozatot, ahol kísértetiesen hasonló karriertörténetekről, kudarcról és sikerről, előrejutásról és lecsúszásról esik szó, kortárs nyelven és a legújabb kor utalásrendszerének hálózatát felhasználva. A mai kiskamaszok nagy előszeretettel forgathatják ezt a könyvet, de akármelyik generáció számára élvezetes lehet ez a laza, jó hangulatú, mindamellett rendkívül tanulságos kis meseregény.

 

Minivideó a könyv átlapozásáról.

 

Idézet

Bizony, jó volt. De vége van. A népszerűség olyan, mint egy lufi, bármikor kipukkanhat. És akkor az ember csak áll, és nem tudja, mihez kezdjen. Rájön, hogy nem maradtak barátai. Nem maradt semmije.

 

A könyv apropóján korábban interjú is jelent meg az oldalunkon a meseregény írójával, Kertész Edinával. A kiadvány a HUBBY, az ÉV gyerekkönyve Díj 2020-as shortlistjére is felkerült, illusztráció kategóriában.

 

mindennapkonyv.hu / Hajnal Dominik

 

A sorozat további cikkei

1. nap otthon – Bereményi Géza: Magyar Copperfield

2. nap otthon – Lee Child: Sohanapján

3. nap otthon – Angela Petch: A toszkán titok

4. nap otthon – Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet

5. nap otthon – A Manó Könyvek Klassz!-sorozata

6. nap otthon – Csigó Zita: Morzsaparty - Tudatos konyha - maradékok felhasználásával

7. nap otthon – Hofi megmondja

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér - Reggelire, ebédre, vacsorára

9. nap otthon – Maylis de Kerangal: Hozzuk rendbe az élőket 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634036166
Megjelenés: 2019-04-17
méret: 215 mm x 145 mm

Kertész Edina

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább
HÍREK
2023-02-09 19:18:05

Jane Austen - Emma

Tovább

Humor, szórakoztató képek és örök tanulságok egy szellemes meseregény lapjain.