Vérfagyasztó történetek forró nyári napokra

A könyvek jól mutatnak a polcon, de jobb híján a szekrény vagy az ágy kitört lábát is helyettesíthetik. Alakjuk praktikus, különféle építményeket készíthetünk belőle, tárolhatunk benne személyes vonatkozásuk folytán számunkra fontos jegyzeteket, képeslapokat, koncert-, busz- és vonathegyeket. Sőt rájuk is állhatunk, elhessegethetjük velük a szemtelen legyeket, és ha ez nem lenne elég, olvashatjuk is őket, és olvasás közben egy-egy pillanatra teljesen megfeledkezhetünk magunkról, a testünkről, minden bajunkról, hogy arra a rövid időre valahogy máshol, mások legyünk. Aki egyszer ezt átéli, sosem felejti. Könyvajánlónkban három olyan könyvet ajánlunk, melyeket forgatva garantáltan ki tudjátok zárni a külvilágot néhány órára.

Elsőként egy magyar szerző friss könyvére szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Benyák Zoltán Az utolsó emberig című regénye egy, az emberiség történetén átívelő harc története: a jó és a rossz örök küzdelmének krónikája. Miközben a könyvet olvassuk, nemcsak hihetetlen kalandokban lehet részünk, hanem azon is elgondolkozhatunk, hogy vajon e két fogalom mit is jelent valójában és hogyan változik a jelentése koronként.
A regényt olvasva megfordulhatunk a felfedezések korában a tengeren hánykolódva, a francia forradalom idején de Sade márki kastélyában, 1880-as évek Londonjában Hasfelmetsző után kutatva, a zűrzavaros huszadik században, ahol nemcsak a második világháborút, a Kennedy-gyilkosságot, de az 1956-os Budapestet is láthatjuk, míg végül eljuthatunk a távoli jövőbe is. A szerzővel készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Másodikként Linda Castillo új Kate Burkholder-könyvét ajánljuk. A Sötét útonban egy szökött fegyencről, Josephről olvashatsz, aki visszatér egykori otthonába, hogy fenekestül forgassa fel a lakosok életét. Mivel felesége meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, nincs vesztenivalója, ezért úgy dönt, hogy Kate Burkholder rendőrfőnököt és öt saját gyermekét is túszul ejti. A nővel egyezséget köt: ha segít neki bebizonyítani az ártatlanságát, szabadon engedi. A rendőrfőnök kezdetben kételkedik a férfi igazában, ám amikor valaki a gyilkosságtól sem retten vissza, csakhogy ne derüljön ki az igazság, minden kétsége szertefoszlik.

Utolsóként, de nem utolsó sorban pedig egy különösen szép regényre szeretném felhívni a figyelmeteket. Rhiannon Navin debütáló regénye, az Egyetlen gyermek egy hatéves kisfiú szemszögén keresztül mesél a gyógyulásról, a családról és a gyerekek kivételes bölcsességéről. Arra figyelmeztet bennünket, hogy néha a legkisebb testben lakozik a legnagyobb szív, és a legvékonyabb hang a legerősebb.
Az elsős Zach Taylor osztálytársaival és a tanárnőjével a gardróbszekrénybe préselődve hallgatja az iskola folyosóján eldördülő lövéseket. Az épületbe behatoló fegyveres tizenkilenc áldozatot szed. A szűk kis közösség élete soha többé nem lesz ugyanaz. Miközben anyja pert fontolgat – az ámokfutó szülei ellen, hiszen őket hibáztatja fiuk tette miatt –, Zach visszavonul szupertitkos búvóhelyére, elmerül a könyvek világában, és nekivág lebilincselő utazásának a gyógyulás és a megbocsátás felé. Rá akarja vezetni a környezetében élő felnőtteket a szeretet és együttérzés egyetemes igazságaira, hogy túljuthassanak életük legsötétebb óráin.

 

H. Nagy Ilka

 

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521242
Megjelenés: 2018-06-25
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632932118
Megjelenés: 2018-06-06
méret: 125 mm x 200 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632932101
Megjelenés: 2018-05-28
méret: 130 mm x 197 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Kapcsolj ki! – Három izgalmas könyv.