Szezonzáró romantikusok – Három romantikus regény

A szerelemről nem lehet eleget beszélni, mégis minél többet beszélünk róla, annál távolabb kerülünk az igazságtól. Ezért augusztusra három olyan romantikus regényt ajánlunk, melyek inkább bemutatják a szerelmet, semmint magyarázzák. A könyvek három különböző korban, háromféleképp mutatják be ezt az elemi érzést. Az első regényben napjainkban, a másodikban a világháború sújtotta Angliában, míg a harmadik a XIX. század első felének Nagy-Britanniájában járunk.

 

2015 januárjában söpört végig az interneten a hír, hogy megvan az a 36 kérdés, amivel előidézhető a szerelem. A cikk szerzője, Mandy Len Catron írásában arról számolt be, hogy a kérdéssort végigbeszélve esett szerelembe egy ismerősével. Nem meglepő, hogy a kérdések olyan népszerűségre tettek szert, hogy azokról TED előadás és Big Bang Theory epizód is született. A kezdeti lelkesedés után azonban többen arról számoltak be, hogy nem működik a csodaszer. Nem véletlenül. Az erdeti kutatás célja alapvetően az intimitás előidézése volt, ami csupán az egyik összetevője a szerelemnek, így ha nincs meg a kölcsönös vonzalom, akkor a kérdéssor hatástalan marad.
Vicki Grant egy regényben dolgozta fel mindezt. A 36 kérdés, amitől rád kattantam  két főszereplője, Hildy és Paul a fent említett kísérletre jelentkeznek. Miközben olyan kérdésekre válaszolnak, mint: „mi a legszörnyűbb emléked?” vagy „mikor énekeltél magadnak utoljára?”, sírnak, nevetnek, hazudnak és összezavarodnak, elmenekültek, visszatértek és az őrületbe kergetik egymást, és mindketten rájöttek a titokra, amit a másik olyan elszántan próbált elrejteni...

 

 

Háború idején tudni kell titkot tartani, különösen ha az ember egy titkos hadi létesítményben dolgozik, mint Sheila Phipps, a Találkozunk még... című regény főhőse. A fiatal lány, aki egyetlen délután alatt elveszíti a családját, kénytelen maga mögött hagyni Londont és udvarlóját Christ, hogy vidékre, nagynénjéhez költözzön. Bár az özvegyasszony ellenségesen fogadja, nem marad magára, ugyanis nénje albérlője, Lady Prudence a szárnyai alá veszi, sőt még állást is szerez neki egy szigorúan titkos hadi létesítményben.

Miközben a titkos létesítményben egyre közelebb jutnak a kódfejtők ahhoz, hogy feltörjék a német Enigma rejtjeleit, Prue és Sheila rádöbbennek, hogy az özvegy elhallgat valamit előlük. Mary Nichols új regényében a világháború fiataljainak mindennapjaiba nyerhetünk betekintést.

 

 

 

Madeline Hunter a 19. század első felében játszódó Fairbourne-kvartett sorozatának szenvedélyes és fordulatos harmadik részében, A szélhámos szeretőben folytatódnak az előző részekbő megismert szereplők: Miss Fairbourne, Darius, Lady Cassandra és Lord Ambury kalandjai, ám ezúttal a szerző figyelme Gavin Norwoodonra, Kendale vikomtjára, az egykor katonaként szolgált férfire és egy francia asszonyra, a törékeny és titokzatos Marielle Lyonra irányul. Míg az előbbi háborús tapasztalai nyomán gyűlöli a franciákat, addig az asszonyról többen azt pletykálják, hogy francia kém. Épp ezért a férfi elhatározza, hogy kideríti az igazságot, és ezért megpróbálja elcsábítani a nőt. De vajon végül ki fog elcsábítani kit? A szépséges és ravasz Marielle a lordot, vagy a sármos, délceg vikomt az asszonyt?

 

H. Nagy Ilka


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035183
Megjelenés: 2018-08-22
méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521518
Megjelenés: 2018-08-01
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521556
Megjelenés: 2018-07-26
méret: 197 mm x 137 mm x 30 mm
Ez is érdekelhet:

INTERJÚ
2018-05-17 14:00:11

„Kurt Vonnegut sokat segített, amikor nem találtam kiutat” – Interjú Likó Marcell-lel

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább
MINDENNAPI
2020-04-05 21:23:14

Részletek Paulo Coelho regényeinek új kiadásaiból

Tovább

Három történet, három szerelem, három korszak – Romantikus regények augusztusra.