Romantikus regények februárra

Három könyv a General Presstől, melyek meglehetősen más keretek között és másként beszélnek az élet beteljesüléséről, szeretetről és szerelemről. Történelmi kalandozásokba tekinthetünk, ember és állat, felnőttkor és szülőföld kapcsolata elevenedik meg ezekben a sztorikban, a boldog végkifejlet olykor közeli, máskor távolinak tűnő ígéretével.

A klasseni varázs – Julie Klassen: Az udvarház titka

Julie Klassen már megjelent kötetével érdemes indítanunk a szemlézést, hiszen amellett, hogy ez a kiadvány már megérkezett a könyvesboltokba, igazi csemegének bizonyul a cselekmény titokfaktorainak tekintetében. A könyvről egy igazán alapos ajánlót is közöltünk már Caledonia Valley tollából, melyben a szerző hosszasan méltatja a könyvet.

A kötet fülszövege szerint „amikor Abigail családja anyagi gondok miatt arra kényszerül, hogy eladja londoni otthonát, egy ügyvéd meghökkentő ajánlattal jelentkezik: egy tizennyolc éve elhagyatottan álló, távoli udvarházat ajánl fel számukra. Az épület azonban furcsa titkot rejt: az új lakók molyrágta ruhákat, bevetetlen ágyakat, félbehagyott hímzést találnak benne – egyértelmű, hogy a korábbi tulajdonosok meglehetősen sietve távoztak. De vajon miért?

A történet előrehaladtával a mozaikok darabról darabra állnak össze, ráadásul egy könyvtárgyként is stílusos és igényes, kézbe venni is élményszerű kiadványban, az írónőtől megszokott, kiforrott stílusban, viktoriánus kori díszletek között.

 

Putney is történelmi időkbe kalauzolja az olvasót – Mary Jo Putney: Váratlan szerelem

A napokban megjelenő kötet már előrendelhető, amelynek története az előzetes leírás tükrében igazán megnyerő.

A könyv fülszövege: „Az egykor hírszerző tisztként szolgáló Simon Duval hazatérve Angliába az egyik rokona özvegyét méltatlan körülmények között találja. Ezért megkéri a kezét – nem szenvedélyből, hanem mély együttérzésből. A fiatalokban a legnagyobb meglepetésükre csakhamar igaz érzelmek bimbóznak ki. A háború árnyékában született szerelemre azonban még ezer veszély leselkedik... Napóleon Elba szigeti száműzetését követően az egykori brit hírszerzőtiszt, Simon Duval abban a reményben tér vissza Angliába, hogy új értelmet talál az életének. Csakhamar a másod-unokatestvére özvegye, Suzanne Duval nyomára akad. A nehéz körülmények között, varrónőként dolgozó Suzanne elmúlt pár éve legalább annyira kalandos volt, mint Simoné. Miközben mindketten úgy vélik, már túl vannak a szerelmen, újbóli találkozásuk arra készteti a férfit, hogy baráti házasságot ajánljon a rokonának, és Suzanne ezt el is fogadja. Nem kereste, nem vágyott a valódi házasságra, de amikor Suzanne az új férjével Simon fogadott testvérének keresésére indul, a meghittség és a gyengédség mindkettejük lelkét meggyógyítja – és erős, nem várt szenvedélyt gyújt bennük. A franciaországi hírek azonban fenyegetik az ifjú pár boldogságát. Napóleon elmenekült Elbáról, és Wellington herceg személyesen kéri Simont, hogy segítsen elkerülni egy újabb pusztító háborút. Ezúttal azonban a férfi nem egyedül vállalja a kockázatot. A jó útra tértek testvérisége legújabb kötetében egy vészterhes korban két sokat próbált ember egymásra találásáért izgulhatunk."

 

Kutyákról és szerelemről – Lucy Dillon: A fénysugár

Február végére érkezik meg ez a kedvesnek ígérkező, az élet kihívásaival és nehézségeivel szembeni küzdést bemutató, meghitt és otthonos érzelmek köré csoportosuló regény, amely egy útját kereső fiatal nő, a nagyvárosból falura költöző Lorna kalandjait mutatja be, aki mellé társul szegődik egy kiskutya is. De az új kezdet, amely bizonyos nézőpontból visszalépésnek is számíthat – hiszen főhősünk a szülőföldjére tér vissza –, nem várt bonyodalmakkal is együtt járhat. A történetben a világhoz való alapvető hozzáállás jelentheti a megoldást, annak lesz hangsúlyos szerepe a főszereplőnk életében, hogy a körülötte zajló változásokat hogyan éli meg és értelmezi. A könyv borítója már eleve ennek a harmóniateremtésnek ágyaz meg, amelynek révén a helyzetek, kapcsolatok és kapcsolódások egyensúlyba kerülnek. A nyitottság írót és olvasót egyaránt magával ragadhatja.

 

 

 

 

A fejléckép forrása.

 

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634523857
Megjelenés: 2020-02-27
méret: 189 mm x 125 mm x 23 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634523598
Megjelenés: 2020-02-06
méret: 197 mm x 137 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634523574
Megjelenés: 2020-01-13
méret: 197 mm x 137 mm x 20 mm

Mary Jo Putney

Tovább

Lucy Dillon

Tovább

Julie Klassen

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Tökéletes ajándékok Valentin-nap tájékára azoknak, akik érzelmekben gazdag történetekre vágynak.