Rád talál a szerelem – Októberi romantikusok

A keresésről és rátalálásról szól Paige Toon, Sarah Title és Mary Balogh könyve. Más korokba, más helyzetekbe kalauzolnak el ezek a könyvek, de egy valami változatlan bennük, a vágy, ami a férfit a nő felé, és a nőt a férfi felé vonzza.

Paige Toon első regénye az elengedésről szólt, a második, napokban magyarul is megjelenő könyve pedig a testvéri kapcsolatokról. Főhősei Phoebe, Eliza és Rose hármasikerek. Egyiküket a hegyek vonzzák, másikuk zenésznek készül, a harmadik lány pedig, nos ő még nem tudja pontosan mit akar. A testvéreket – bár megszólalásig hasonlítanak egymásra, és ebből számtalan vicces helyzet adódik – nem sok közös van, kivéve azt, hogy mindannyian ugyanabba a férfiba szerelmesek.
Pazar kezdés egy pazar regényhez. A szerző nemcsak a helyzetből adódó magas labdákat csapja le, hanem okosan bemutatja a testvérek kapcsolatának dinamikáját. Sőt, az Akit mind szerettünk több mint egy könnyed, romantikus regény, hisz olyan rázós témákat is érint, mint a veszteség, a halál és a gyász, miközben azonban olvamányos és szórakoztató is marad. Jodi Picoult-hoz hasonlóan ügyesen bánik azokkal a témákkal, melyekről nehéz beszélni.

 

 

Sarah Title maga is könyvtárosként dolgozik az Egyesült Államokban, nem véletlen, hogy egy egész könyvsorozatot álmodott meg Szerelmes könyvtárosok címmel. A sorozat első kötete, a Kísérleti randevú október elején került a könyvesboltok polcaira. A regény főhőse egy harmincas évei elején járó könyvtárosnő, Bernie, akiből egy véletlen folytán internetes mém lesz. A nőt megviseli a hirtelen jött hírnév, ám életébe ekkor berobban egy újságíró, Colin, aki felajánlja, hogy randikat szervez neki, melyekről ő cikkeket írna. A nő először elutasítja, ám később mégis kötélnek áll. Ugyan egymást követik a katasztrófális találkozók, ám eközben a könyvtárosnő és az újságíró egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

A Kísérleti randevú egy könnyed, vicces, olvasmányos romantikus regény, ami könnyed szórakozást biztosít, és segít pár órára kiszakadni a szürke hétköznapok világából.

 

 

Mary Balogh, aki vezetéknevét magyar származású férje után viseli, Túlélők klubja című sorozatának legújabb kötetében, Az útitársban újra a tizennyolcadik századba kalauzolja el olvasóit. Apósa és sogórnője által megkínzott özvegy és egy új életre vágyó, a napóleoni háborúkat megjárt katona sorsát beszéli el.

Meglehetősen veszélyes körülmények között ismerkednek meg, hamarosan mindketten vonzódni kezdenek a másikhoz. Az asszony kész arra, hogy kövesse azt az utat, amelyet a végzet jelölt ki számára, Ben pedig úriemberként ragaszkodik hozzá, hogy elkísérje őt a sorsfordító utazásra. De mégis mit adhat egymásnak ez a két sebzett lelkű ember? Lehet egyáltalán közös jövőjük? Elképzelhető, hogy a válaszra épp egymás karjában találnak rá?

 

Fotók: freepik.com és pixabay.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521754
Megjelenés: 2018-10-01
méret: 189 mm x 125 mm x 40 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634522072
Megjelenés: 2018-10-01
méret: 197 mm x 137 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521778
Megjelenés: 2018-09-25
méret: 197 mm x 137 mm x 30 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
MINDENNAPI
2018-05-02 11:28:36

Anya csak egy van, könyv viszont számtalan – 9 könyv anyák napjára

Tovább
HÍREK
2020-04-02 09:38:44

Nyilvánosak az Év Gyerekkönyve Díj 2020-as jelöltlistái

Tovább

Hármas ikrek, egy könyvtárosnő és egy özvegyasszony.