Rossz kedvünk kicsiny könyve

A düh, a harag, a keserűség az életünk része. Napról napra mindenkinek szembe kell nézni a saját frusztráltságával, bosszúságaival. Ráadásul egyre kevésbé elfogadó a panaszkodással, morgolódással szemben a társadalom, és ha mégis másokhoz fordulunk, csak olaj a tűzre, amikor miközben megértően mosolyognak és mélyen a szemünkbe néznek, annyit mondanak: legyél pozitív! Lotta Sonninen könyve üdítően más gyógymódot javasol a sebzett léleknek.

Lehetőséget ad arra, hogy megéljük a dühünket, a bennünk dúló – úgynevezett negatív – érzéseket, méghozzá úgy, hogy közben mégse bántsunk senkit. A Nagy sérelmeink kiskönyve tulajdonképpen egy napló, mely különféle feladatok révén segít megszabadulni a nyomasztó, feszítő érzelmektől. Olyan kérdésekre várja a szerző a válaszunkat, mint például: Melyik exedet gyűlölöd még mindig, és miért? vagy Állíts össze egy listát azokról, akik nem olyan tehetségesek, mint te, mégis sikeresebbek!, de van lehetőségünk arra is, hogy összegyűjtsük közeli hozzátartozóink, anyánk, apánk, nagyszüleink, szerelmünk valamint munkatársaink, osztálytársaink legbosszantóbb, idegesítőbb tulajdonságait.

 

 

Miközben eképp kifüstölögjük magunkat, nemcsak könnyebb lesz a lelkünk és megszabadulunk ettől a negatív érzelemtől, sőt olykor egy-egy jól sikerült sor után még felszabadultan nevethetünk is. Ha pedig nem magunkra erőltetjük a mosolyt, hanem az a szívünk mélyéből jön, vitathatatlanul gyógyító hatású lesz. A könyvvel való foglaltosság során pedig elgondolkozhatunk, hogy mi okozza a haragunkat, és miért. Ezáltal az énünk sötét, mások és sokszor magunk elől is takargatott, rejtegetett oldalához kapunk térképet, ami haszonos lehet, ha boldogabb, szabadabb életre vágyunk.

Mindig is nagyra becsültem a kreativitás és a tevékenység erejét, a Nagy sérelmeink kiskönyve pedig tulajdonképpen az írás és a rajzolás segítségével tesz szabadabbá. Ráadásul, ahogy káromkodni, úgy panaszkodni is csak mi magyarok tudunk igazán. Lotta Sonninen új könyvét használva felsorakoztathatjunk anyanyelvünk nyavalygásra, dühöngésre használt arzenálját!

 

Hományi Péter

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783463
Megjelenés: 2019-03-11
méret: 200 mm x 150 mm x 25 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-06-14 14:39:02

Nemcsak a lányok olvasnak – könyvek iskolás fiúknak

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább

Add ki a dühödet, de ne bánts mást!