Nemcsak a hideg miatt fogsz borzongani – 3 friss krimi

Egy modern Macbeth, egy gyermektelen nő és egy hidegvérű sorozatgyilkos. Három szerző három krimijét ajánljuk.

Michael Robotham: Dédelgetett titkok

A regény két nő története, akiknek a sorsa végzetesen összefonódik. Agatha bármit megtenne azért, hogy kisbabája legyen. Egy boltban dolgozik London egyik előkelő negyedében, és az unalmas munkanapokon alig várja, hogy betérjen hozzá kedvenc vásárlója. Meghannek mindene megvan, amire Agatha vágyik: jóképű, sikeres férj, hatalmas ház, két tündéri kisgyerek. És már úton van a harmadik. Tökéletes az élete. Agatha irigységgel vegyes csodálattal figyeli a nőt, és észrevétlenül a megszállottjává válik. Elhatározza, hogy közelebb kerül hozzá titokban azonban valami egészen mást tervez.

Meghan bármit megtenne azért, hogy visszakapja a korábbi életét. A házassága kifulladt, a két gyermeke mellett gondolni sem tud a karrierjére. És már úton van a harmadik. Akivel kapcsolatban egy súlyos titok nyomja a lelkét, amelynek sosem szabad napvilágra kerülnie. Arra viszont végképp nem számít, hogy egy kedves bolti eladóval való hétköznapi beszélgetés megváltoztatja az egyáltalán nem tökéletes életét de nem úgy, ahogy ő szeretné...

Monológjukat olvasva betkinthetünk a női lélek sötét bugyraiba, átélhetjük mindkettőjük szenvedését, örületét, sőt meg is érthetjük problémáikat, gondjaikat.

 

 

Jane Shemilt: Bűnbeesés

Lányom szerzőjének új regényéből már ismerős apafigura, Ted a Bűnbeesés lapjain visszatér. Azonban a cselekmény középpontjában nem ő, hanem egykori szeretője, Beth és újdonsült szerelme, Albie McAlister áll. Ambicíióik, haragjuk, bosszúvágyuk és elfojtott érzéseik száraz szalmáján szerelmük a szikra, mely meggyújta azt a pusztító tüzet, ami végül őket is felemészti. A regény vállaltan Shakespeare Macbethjének újraírása, mely a (Jo Nesbo Macbethjéhez hasonlóan) a klasszikus felmelkedés és bukás történetet beszéli el a krimi eszközeivel. A regény olvasva nemcsak remekül szórakozhatunk, hanem elmerenghetünk a bűn és gonosz lélektanán is.

 

 

Angela Marsons: Vérvonal

Megérkezett az ötödik Kim Stone-regény, melyben a nyomozónő és csapata egy rablógyilkosságon kezd el dolgozni, ám ahogy egyre jobban beleássák magukat az ügybe, kiderül egy hidegvérű sorozatgyilkossal állnak szembe. De milyen nyomon indulhatnak el, ha látszólag semmi sem köti össze az áldozatokat?
Ráadásul Stone-nak nem csak a rejtélyes gyilkosságsorozat ügyét kell megoldania, ugyanis egy váratlan levél meglehetősen fölzaklatja. Dr. Alex Thorne pszichiáter már egy korábbi esetnél is kis híján az őrületbe kergette, ezúttal pedig a börtönből nyúl Kim után, a legérzékenyebb pontján támadva a felügyelőt, akinek így ismét szembe kell néznie a testvére gyilkosával: a saját anyjával.


Ez is érdekelhet:

HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább
HÍREK
2020-03-28 12:56:49

Rendkívüli közlemény – Líra Könyv Zrt. (2020. 03. 27.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Egy modern Machbeth, gyermektelen nő és egy hidegvérű sorozatgyilkos.